Close sidebar
Close sidebar

Masura care ar putea sa lasa pensionarii fara niciun fel de venit. Statul ar fi incapabil sa mai plateasca pensii

Este vorba despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, o masura sustinuta atat de PSD, cat si de PNL. Proiectul legislativ a fost aprobat de Senat, iar CAS-ul se reduce cu alte 5 puncte procentuale, dupa ce ultima astfel de taiere a fost exectuata în 2014. Acum, reducerea se va face cu trei procente de la angajat si alte doua de la angajator.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Totusi, specialistii nu privesc cu ochi buni aceasta masura. Exista si cateva riscuri, destul de serioase.

„Trebuie să vedem programe economice clare, ce ar trebui să aibe in vizor micul antreprenor din România, ce reprezintă principalul angajator din Romania, iar aceste masuri sa duca la cresterea activitatii micului angajator pentru a se putea face noi angajari si pentru a se putea sustine bugetul de pensii”, a declarat pentru Libertatea, Adrian Benta, consultant fiscal.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Cu alte cuvinte, fara programe clar pentru micii antreprenori, bugetul de pensii nu ar mai putea fi sustinut.

Pe de cealalta parte, ministrul Finantelor, Anca Dragu, spune ca aceasta masura ar costa Executivul 7,7 miliarde de lei, si nu ar putea fi implementata in 2017.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI