Close sidebar
Close sidebar

Masuri dispuse de IGSU pentru interventia in sprijinul populatiei care poate fi afectata de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase

Incepand din aceasta dimineata, cea mai mare a tarii se afla sub atentionare de Cod Galben care vizeaza perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, caderi de grindina şi cantitati de apa insemnate.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

De asemenea, meteorologii informeaza ca pana joi seara, in intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depaşi 25... 30 l/mp şi cu precadere in nord-vestul tarii şi in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp.

Totodata, incepand de astazi, de la ora 16.00, pana maine la ora 10.00, judetele Prahova, Dambovita, Buzau, Vrancea şi Bacau se vor afla sub incidenta avertizarii de Cod Portocaliu, caracterizat de instabilitate atmosferica deosebit de accentuata şi inregistrarea de cantitati importante de apa pe arii extinse, cuprinse, in general, intre 50 şi 70 l/mp.

Pentru asigurarea actiunilor preventive la nivelul comunitatilor, au fost inştiintate asupra atentionarii toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor aflate sub incidenta codurilor de vreme rea.

Totodata, la nivelul unitatilor subordonate IGSU din judetele vizate, peste 4.000 de pompieri cu 1.000 de mijloace tehnice sunt pregatiti sa intervina in sprijinul populatiei şi autoritatilor publice locale.

Pentru eficientizarea misiunilor de raspuns in judetele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu, din ordinul inspectorului general al IGSU, vor fi dislocate detaşamente operative formate din cate 10 pompieri care vor incadra tehnica destinata interventiei la inundatii, dupa

cum urmeaza:

De la ISU Vaslui →  La ISU Bacau (un camion, doua motopompe transportabile şi o motopompa remorcabila- de mare capacitate şi un microbuz pentru transportul personalului la interventii)

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

De la ISU Tulcea →  La ISU Buzau (un camion, doua motopompe transportabile şi o motopompa remorcabila- de mare capacitate şi un microbuz pentru transportul personalului la interventii)

De la ISU Galati →  La ISU Vrancea (un camion, doua motopompe transportabile şi o motopompa remorcabila- de mare capacitate şi un microbuz pentru transportul personalului la interventii)

De la ISU Bucureşti-Ilfov →  La ISU Dambovita  (un camion, doua motopompe transportabile şi o motopompa remorcabila- de mare capacitate şi un microbuz pentru transportul personalului la interventii)

De la ISU Calaraşi →  La ISU Prahova (un camion, doua motopompe transportabile şi o motopompa remorcabila- de mare capacitate şi un microbuz pentru transportul personalului la interventii)

Situatia la nivel national va fi atent monitorizata de catre Centrul Operational National din cadrul IGSU.

RECOMANDARI
Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta care pot afecta viata şi bunurile, recomandam cetatenilor ca pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice, sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia şi sa deconecteze aparatura casnica.

De asemenea, pentru limitarea
posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Avand in vedere posibilitatea averselor cu caderi semnificative de apa, recomandam populatiei din zonele vizate de avertizari sa ia masuri pentru curatarea santurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuarii normale a apelor pluviale.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI