Close sidebar
Close sidebar

Matei, adolescentul de 16 ani care a scăpat din infernul de la Ferma Dacilor, declarații din spital: ”Se știa că se încingea destul de des”

Matei, ai cărui frați, Petru și Luca și-au pierdut viața în flăcările de la pensiunea Ferma Dacilor a fost audiat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu București. El a spus că TV-ul se încingea des.

Stefania Pavel,

Matei a povestit de pe patul de spital cum au murit frații și tatăl său.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O adevărată tragedie care s-a petrecut chiar în a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor din Tohani a distrus familii întregi. Este și cazul familiei Ene, care acum își strigă durerea.

Declarații șoc în dosarul Ferma Dacilor

Matei Ene, un adolescent de 16 ani și-a pierdut în acea zi fatidică atât frații, Petru Ene în vârstă de 12 ani și Luca Ene de 16 ani, cât și tatăl în vârstă de 48 de ani. Bărbatul a încercat din răsputeri să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și salva copiii, însă după ce l-a scos pe Matei și s-a reîntors după ceilalți băieți, el nu a mai reușit să se întoarcă teafăr.

De pe patul de spital, tânărul de 16 ani a încercat să le ofere anchetatorilor mai multe amănunte importante care să-i conducă pe aceștia la niște concluzii clare cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Ferma Dacilor. El ar fi observat focul în jurul orei 04:50 când se afla la etajul clădirii, Matei le-a spus că pompierii au ajuns la fața locului la aproximativ 40 de minute după primul apel dat la 112 și că focul puternic ar fi pornit de la un televizor care se încingea, și despre care angajații știau că are probleme.

"La ora 04.50 fratele meu a mers la toaleta si mi-a spus ca a simțit miros de fum in camera. M-am trezit si eu m-am uitat la ceas era 04.50, fratele meu a deschis ușa, moment in care a intrat un fum puternic din hol. Fratele meu a început sa țipe foarte tare, s-au trezit toți chiar si cei de la parter. Fratele meu doar țipa. Eu am observat doar fum pe hol fără a vedea foc”,

a declarat Matei.

Un adolescent care a supraviețuit a povestit de unde a pornit incendiul de la Ferma Dacilor.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Tatăl lui Sebi, băiatul mort în accidentul de la 2 Mai, își strigă durerea la finalul celui mai greu an: „Am aflat ce înseamnă dorul”

Din cauza fumului dens, frații lui Matei nu au mai reușit să iasă afară

În tot acest timp, tatăl lor, Lucian Ene ar fi scos-o din flăcări pe mama acestora, în timp ce ei încercau să iasă singuri afară. Însă, fratele său geamăn s-ar fi oprit la un moment dat și nu l-ar mai fi urmat. Conform spuselor acestuia, fumul gros persista numai la etaj, de aceea toți cei care erau la parter au supraviețuit.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Nu puteam respira deloc, era fumul foarte dens, m-am lăsat jos pentru a putea respira puțin, iar Luca mi-a zis ce sa facem, eu i-am răspuns ca trebuie sa ieșim afara. (…) Eu am deschis ușa si eu am ieșit, Luca trebuia sa fie in spatele meu si nu știu de ce nu a ieșit cu mine”, a mai spus Matei.

Matei a reușit să iasă din flăcările de la Ferma Dacilor, însă frații lui nu au mai reușit să-l urmeze.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Patronul de la Ferma Dacilor și alți doi asociați, reținuți pentru 24 de ore! Primele informații de la Parchet, în cazul lui Cornel Dinicu

Un televizor ar fi pornit vălvătaia în care 8 persoane și-au pierdut viața

Tot el a mai povestit că atunci când a reușit să iasă afară, patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu deja se zbătea să stingă vâlvătaia, însă până la venirea pompierilor, deja jumătate din proprietate ardea. De vină pentru această tragedie, spune Matei ar fi un televizor stricat, al cărui perete din spate era confecționat din lambriu de lemn.

„Televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”, a mai mărturisit tânărul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Apar noi informații în cazul Adrian Kreiner. Cine i-ar fi ajutat pe principalii suspecți să intre în locuința afaceristului din Sibiu?

În continuare, anchetatorii nu exclud nicio posibilitate, inclusiv aceea în care o mână criminală ar fi dat foc celebrului complex. Acum, Cornel Dinicu este arestat preventiv pentru 30 de zile, iar doi administratori Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu sunt plasați în arest la domiciliu.

În total 8 persoane și-au pierdut viața în incendiul devastator.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI