Curtea de Apel din Veneția a respins cererea de extrădare a falsului medic Matteo Politi. Instanța a decis ca italianul să își ispășească pedeapsa stabilită de magistrații români 3 ani și 10 luni- în Italia. „Chirurgul” este acuzat de înșelăciune și fals în înscrisuri.

Matteo Politi va face închisoare în Italia. „Chirurgul” a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în România

Matteo Politi va face închisoare în Italia. „Chirurgul” a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în România

Matteo Politi nu va fi extrădat în România

Falsul medic estetician care a desfigurat mai multe românce nu va fi extrădat în România.

El își va ispăși pedeapsa dată de instanța din România.

Matteo Politi a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în luna martie 2023. Pe 22 august a fost prins de carabinieri și arestat. Jurnaliștii Libertatea au descoperit cazul în anul 2019. 

După nicio săptămână de când a fost prins de carabinieri a fost eliberat dar plasat în control judiciar cu posibilitatea de a lucra în hotelul unde a fost găsit.

Citește și: EXCLUSIV: Risc de botulism alimentar/ Medic: ”Aruncați orice aliment conservat dacă recipientul este bombat şi fierbeți minim 10 minute orice conservă”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Matteo Politi va face închisoare în Italia. „Chirurgul” a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în România

Matteo Politi va face închisoare în Italia. „Chirurgul” a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare în România

Corriere del Veneto, ediția locală a cotidianului Corriere della Sera, spune că Matteo Politi are 5 zile la dispoziție pentru a ataca decizia Curții de Apel la Curtea de Casație din Italia în ceea ce privește ispășirea pedepsei stabilită de instanța din România, potrivit Libertatea.

„Vom evalua situația și vom decide dacă să facem apel”, a mărturisit avocatul lui Matteo Politi, potrivit sursei citate.

Matteo Politi a spus în fața Curții că este victima unei conspirații, în dorința de a scăpa de extrădare și executarea pedepsei, spun jurnaliștii italieni. 

Citește și: Adeverință medicală, cerută de preoți pentru botez. Medic: Mi s-a spus că aşa e legea de la patriarhie şi să fac bine să o respect, că așa fac toţi ceilalţi medici, nu crâcnesc

Politi a spus că a fost atras într-o afacere și denunțat mai târziu. Acesta a continuat să susțină că a făcut facultatea în Kosovo și deține diplomă prin care sunt atestate studiile sale medicale.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Descoperit în anul 2019, Matteo Politi opera zeci de românce fără a avea studii în Medicină. Acesta a fost depistat de asistente care și-au dat seama că italianul nu poate fi medic după modul în care își punea mănușile. 

A fost trimis în judecată de autoritățile din România imediat după ce a fost prins când încerca să fugă din țară cu trenul, medicul a fost condamnat, în 2023, la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri.

Citește și: Un băiat de 7 ani, mușcat de câinele familiei, transportat la Spitalul din Mangalia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si