Close sidebar
Close sidebar

Mecanicul de tren responsabil de accidentul feroviar din Teleorman a fost reținut

Cel care a provocat accidentul feroviar din Teleorman a fost reținut! Mecanicul de tren responsabil de incident și-a recunoscut fapta.

Ana-Maria Costea,

Mecanicul de tren responsabil de accidentul feroviar din Teleorman a fost reținut


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mecanicul de tren care a provocat accidentul feroviar din Teleorman a fost reținut de oamenii legii.

Mecanicul a fost inițial reținut pentru 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar. Responsabil de accident este un bărbat de 36 de ani din Filiași.

Citește și: Vagoanele deraiate la Roșiorii de Vede au fost repuse pe șine după 17 ore

Mecanicul, acuzat de vătămare corporală din culpă

Mecanicul trenului a fost acuzat de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă a acestora, precum și de vătămare corporală din culpă.

„La data de 16.03.2023, în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 de ore.

Citește și: VIDEO: Accident feroviar dramatic în Roșiori! A fost activat planul roșu de urgență

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, precum și punerea acestuia în libertate", se spune în comunicatul autorităților, potrivit antena3.ro

Directorul CFR: „E vinovat”

Traian Preoteasa, directorul CFR, a vorbit despre cazul accidentului feroviar din Teleorman.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Un copil de 4 ani a fost lovit de tren, în Prahova. El se află în stare gravă la spital

„Din constatările de ieri, a reieșit că mecanicul a încercat să depășească în mod controlat și a făcut această eroare care a dus unde a dus(...) Nu-ți trebuie multă experiență să știi că semnalul roșu îți ordonă oprirea imediată. A neglijat acest semnal, va spune el din ce motive l-a neglijat și cum l-a neglijat.

Citește și: VIDEO- Grecia, paralizată de o grevă națională

Dacă nu acționa depășirea controlată, intrau în acțiune sistemele de siguranță și îl frânau cu mult înainte de trenul de marfă. El a activat această depășire controlată, drept pentru care s-au anulat sistemele de siguranță și a mers pe manual până a văzut și a frânat trenul(...)

Citește și: VIDEO- Grevă națională în aeroporturi în Italia. Atenționare de călătorie din partea MAE

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În ceea ce privește acest eveniment, nu putem imputa nimic infrastructurii feroviare. Era semnalizată, trenul a corespuns la toate probele de frână. După ce se va termina raportul Agenției de Investigare(...) probabil că vă trebuia să plătească absolut tot ce s-a întâmplat acolo”, a declarat directorul CFR.

Citește și: Familiile celor 57 de pasageri morți în accidentul feroviar din Grecia vor primi câte 42.000 de euro de la compania de căi ferate

Mecanicul și-a recunoscut vina

Mecanicul a recunoscut în fața anchetatorilor de la Agenția de Investigare Feroviară că a depășit semnalul pe culoarea roșie, chiar dacă știa că ceea ce face este strict interzis.

Citește și: Tragedie la Buzău: o femeie a murit strivită de tren

El a motivat alegerea făcută spunând că a sperat că i se eliberează linia și a redus treptat viteza. Când a observat trenul marfar în față, a frânat brusc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI