Medicul care a reușit imposibilul

„- Matale vrei să faci vaccinul?

- Păi eu îl fac, dar să nu pățesc ceva...

- N-o să pățești, din contră.”

Sunt reacțiile încărcate de nesiguranță și teamă, de care medicul Talgedin Hisham se lovește în fiecare zi.
Născut în Sudan și stabilit în România de mai bine de 3 decenii, doctorul a devenit eroul din Bulzești, o comună îmbătrânită, în care peste 98% din populație este vaccinată.

„- Ce auziserăți despre vaccin înainte să vină domnul doctor să vă explice?

- Că moare lumea. Și că cei care fac vaccinul îl dă la altul?

- Ce anume?

- Covidul.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De două ori pe săptămână, medicul lasă munca de la cabinet în grija asistenților, își ia trusa medicală, urcă în mașină și colindă cele 10 sate, ca să-și trateze pacienții deveniți pt el o a doua familie.

Citeste si: Rafila: Mi s-a părut foarte ciudat că lucrurile au rămas blocate după incendiile de la Spitalele 'Balş' şi Constanţa

dr. Talgedin Hisham, medic de familie: „Acum mergem într-un sat, se numește Stoicești, unde avem o mamaie de peste 80 de ani, bolnavă cardic, nedeplasabilă. Am vorbit cu ea si cu fiul ei ca s-o vaccinăm.”

Medicul venit din Africa a reușit să le câștige încrederea doljenilor

Din cei 1300 de localnici, majoritatea sunt vârstnici, astfel că dr. Talgedin are grijă să explice pe înțelesul bolnavilor de ce e bine să se vaccineze.

dr. Talgedin Hisham, medic de familie:  „Nu se întâmplă nimic la mata. Uite, o singură injecție, o să doară un pic mâna, să iei Paracetamol.”

„Pacienții de aici din comună au mare încredere în dânsul. A fost o perioadă când a lipsit de aici și s-a simțit lipsa dânsului.”

Citeste si: 113 medici au primit titlul de medic specialist ATI

dr. Talgedin Hisham, medicul care „sfințește locul”

Când nu e pe teren, doctorul este la centrul de permanență, pe care l-a construit acum zeci de ani. Aici vin să ceară sfaturi sau să se imunizeze chiar și cei care pana nu demult erau împotriva vaccinului.

„Noi am venit tocmai din Vâlcea ca să ne vaccinăm la domnul doctor...Are un nume complicat, nu pot să i-l spun.” 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Ne-am temut... N-a avut cine să ne învețe. Dacă nu venea domnul doctor aici, nu-l făceam... Ne-a învățat, nu ne-a forțat.”

Citeste si: Vizita anuală/ bianuala la medicul veterinar pentru pisici

dr. Talgedin Hisham, medic de familie: „Erau tot timpul probleme, ăștia mai tineri: domne, ajungem infertili, nu se mai fac copii. Toate zvonurile care nu au nicio bază de realitate”

Dovada că omul sfințește locul sunt oamenii care vin din județele Dolj, Olt sau Vâlcea, ca să se trateze la medicul sudanez.  

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si