De curând s-a descoperit o bacterie extrem de periculoasă în Wuhan. Este acel tip de bacterie care cauzează holeră. Nu doar autoritățile din China sunt în alertă, ci și cele din România. Acum, Dr. Tudor Ciuhodaru a vorbit pe larg despre această descoperire.

Citește si: China: Anul a început cu restricții severe, deși țara are doar 166 de cazuri noi de Covid în 24 de ore

Noua bacterie din Wuhan a speriat pe toată lumea, astfel că medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a vorbit în exclusivitate la un post de televiziune, despre riscul contaminării cu această bacterie.

Cât de periculoasă este bacteria din Wuhan

Oamenii sunt speriați și se întreabă cât de periculoasă este bacteria din Wuhan. Experții transmit că este una extrem de periculoasă. Un doctor român a explicat pe larg despre riscul cu care vine la pachet, dar și cât de repede se transmite.

Citește si: VIDEO| Noua tulpină Omicron închide din nou Europa și întreaga lume 

„Faptul că vine din China, ridică mari semne de întrebare, mai ales că am văzut de-a lungul timpului informații contradictorii și lipsă de transparență, în ceea ce privește notificarea acestor date medicale. Dar, ca să spunem lucrurilor pe nume, să știți că această tulpină bengaleză și holera sunt unele dintre puținele notificări a unei boli gastro-intestinală la nivel internațional.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dar pe de altă parte, ne uităm că această holeră n-a dispărut în niciun caz, după cele 7 pandemii la nivel mondial și vorbim între 3 şi 5 milioane de cazuri în fiecare an și aproape 100.000 de decese. Faptul că este în această zonă și există riscul întotdeauna de a fi aceste epidemii, cu de distribuție prin contact direct sau prin apa contaminată.”, a declarat Dr. Tudor Ciuhodaru, arată spynews.ro.

Citește si: Vaccinare anti-COVID. Ce protecție oferă vaccinul Pfizer împotriva Omicron- date reale din Africa de Sud

Specialistul a adăugat: „Faptul că în anumite zone ale lumii, și aici vorbesc încă o dată de tulpina bengaleză, ea a fost descoperită prin 1992, în Madras, în India, este foarte sensibilă și se poate agăța, dacă vreți, de scheletul chitinos a crustaceelor, a fructelor de mare. Așa că și aici există un risc crescut de a se transmite, mai ales când vorbim despre aceste comportamente socio-alimentare în țările asiatice. De altfel, holera a apărut prima dată în Asia și își continuă drumul pe aceeași cale. Dar, pe de altă parte, ca să spunem totuși lucrurilor pe nume, când vorbim despre holeră, un diagnostic se poate pune cu mare ușurință, iar la ora actuală nu mai vorbim despre o afecțiune nouă și o de o afecțiune în care putem găsi și tratament care este și ieftin și ușor de pus în practică.

Iar în momentul în care se intervine corect, lucrurile pot fi ținute sub control. Faptul că totuși vorbim despre o lume globalizată face ca această supraveghere să fie absolut normală. Și fie că vorbim de aceste boli cu transmitere arhidică sau cu transmitere de alt tip prin contact uman, lucrurile trebuie să fie atent monitorizate. Întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi așa".

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Conform autorităților, bacteria periculoasă descoperită, care cauzează holera, ar fi fost depistată la un student al Universității din Wuhan. Tânărul a ajuns la urgențe după ce ar fi prezentat simptome de febră, vărsături și diaree, iar de atunci s-a dat startul cercetărilor.

Specialiștii au anunțat că bacteria periculoasă care a provocat holera la un student a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale, astfel că nu se știu mai multe detalii momentan.

Citește si: O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si