La testele pentru depistarea consumului de droguri, unele pastile pot indica un rezultat fals pozitiv, iar pentru a clarifica situația, șoferii sunt nevoiți să meargă la recoltarea probelor de sânge. Pentru a veni în ajutorul șoferilor, specialiștii au publicat o listă cu medicamentele care pot ieși pozitive la drugtest, potrivit csid.ro.

Medicamentele care pot ieși pozitive la drugtest

O listă cu medicamentele care trebuie evitate înainte ca șoferii să se urce la volan, pentru a preveni un potențial rezultat pozitiv la drugtest, a fost realizată de specialiști.

Citește și: Au adus lăutari în fața spitalului din Constanța! O familie a petrecut pe cinste nașterea unui nou membru, chiar în fața maternității

Iată ce medicamente trebuie să eviți dacă plănuiești să conduci după administrarea pastilei:

1. Medicamente analgezice: În această categorie intră pastilele pentru tratarea durerii precum paracetamol sau ibuprofen, pentru că au în compoziție substanțe care pot fi detectate ca opiacee (codeină sau morfinp)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

2. Medicamente pentru tratarea anxietății, a insomniei sau a spasmelor musculare: În această categorie sunt inclunse pastilele date pe rețetă, cum ar fi xanax, care poate apărea la drugtest ca benzodiazepine.

3. Medicamente pentru depresie și tulburări afective: În această categorie sunt incluse antidepresivele, care pot apărea pozitive pentru mai mutle substanțe psihoactive.

4. Medicamente pentru ADHD: Pastilele administrate pentru tratarea acestei poli pot fi depistate de drugtest ca amfetamină. În această categorie, depistate drept amfetamină, sunt incluse și spray-urile nazale.

5. Medicamente pentru răceală: Majoritatea pastilelor administrate pentru tratarea răcelii pot fi depistate de drugtest ca codeină, opiacee sau amfetamină. În această categorie sunt inclunse antibioticele și pastilele antialergice, antiepileptice și vasodilatatoare.

Citește și: "Aventura" rochiei povestită cu umor chiar de celebra prezentatoare la Follow us!: Teo Trandafir: "Nu puteam să mă uit la mine în oglindă..."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si