O nouă descoperire privește tratamentul pentru sindromul ovarelor polichistice. Principala cauză a infertilității, care afectează mii de femei, ar putea fi tratată cu un medicament pentru malarie, potrivit informațiilor transmise de Livescience.com.

Sindromul ovarelor polichistice este o tulburare hormonală caracterizată prin niveluri ridicate de hormoni masculini numiți androgeni. Este caracterizat de o serie de simptome, cum ar fi cicluri menstruale neregulate, creșterea excesivă a părului și acnee.

Complicațiile PCOS includ infertilitatea și problemele metabolice, inclusiv rezistența la insulină, care crește riscul de diabet de tip 2. Această tulburare hormonală afectează între 10-13% dintre femeile de vârstă reproductivă. 

Tratamentul pentru malarie poate vindeca sindromul ovarelor polichistice

Un studiu realizat pe oameni și animale de laborator a scos la iveală o descoperire de-a dreptul ireală. Sindromul ovarelor polichistice (PCOS) poate fi tratat cu medicamentul care vindecă malaria.

Citește și: 1 milion de români suferă de această boală. Care este afecțiunea declanșată de stres și un stil de viață nesănătos

Medicamentul care ar putea salva mii de femei

[Sursa foto: istockphotos]

În urma studiului, s-a demonstrat că artemisinina, medicament antimalaric, amelioreaă și tratează până la vindecare, în unele cazuri, sindromul ovarelor polichistice.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Acest medicament a fost aplicat participanților la studiu. Aceștia au luat un derivat al artemisininei pe cale orală de trei ori pe zi, timp de trei luni. Astfel, s-a demonstrat că persoanele tratate cu artemisinină au tratat semnificativ sindromele PCOS.  

"Deoarece testosteronul crescut este una dintre principalele caracteristici și cauza majorității simptomelor și comorbidităților legate de PCOS, tratamentul care vizează reducerea producției de androgeni este o țintă rațională.

Artemisinina reprezintă o nouă abordare promițătoare pentru reducerea acelor androgeni. Cu toate acestea, modelele animale nu au fost optime pentru studiul disfuncției metabolice observate în PCOS, a adăugat ea. Studierea acestui lucru pe diferite modele animale ar putea oferi o imagine mai completă a cât de bine tratează medicamentul afecțiunea", a declarat unul dintre medicii implicați în realizarea studiului, potrivit sursei citate anterior.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai vărsături dese? Diagnosticul rar primit de o tânără care a ajuns să vomite de 30 de ori pe zi: ”Un fenomen neobișnuit”

Medicamentul care ar putea salva mii de femei

[Sursa foto: istockphotos]

Studierea artemisinei în tratarea sindromului ovarelor polichistice continuă, menționează sursa citată anterior.

În sistemul medical actual, nu există un tratament clar care poate vindeca femeile de PCOS, ci doar anumite medicamente care pot amelioara simptomele, potrivit aceleiași surse.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si