Close sidebar
Close sidebar

Medicii avertizează: Nu se recomandă antibioticele la răceli și viroze, fără prescripție medicală

În plin sezon al răcelilor și virozele, oamenii sunt disperați să cumpere orice pastilă pentru a se face bine și, de cele mai multe ori, pentru a scăpa cât mai rapid de boală, apelează la antibiotice, lucru total greșit, spun medicii.

Laura Macovei,

Medicii avertizează: Nu se recomandă antibioticele la răceli și viroze, fără prescripție medicală

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aceștia avertizează cu privire la utilizarea antibioticelor la orice viroză sau banală răceală. Antibioticele se administrează în cazul unor complicații sau al unor infecții respiratorii și doar cu prescripție medicală.

Recomandările medicilor 

Medicii recomandă populaţiei generale ca, în caz de îmbolnăvire, să solicite consult medical, să evite automedicaţia, adăugând că  „tratamentul unei afecţiuni se bazează pe substanţele active şi dozajul pe care le conţine un medicament şi nu pe denumirea comercială a acestuia", au precizat reprezentanții asociației, potrivit Agerpres.

Citește și: DSP, amendă către Spitalul Județean din Sibiu pentru că nu a raportat corect decesele cauzate de gripă

Medicii de familie şi de medicină generală arată că  „este important ca populaţia generală să cunoască faptul că tratamentul unei afecţiuni se bazează pe substanţele active şi dozajul pe care le conţine un medicament şi nu pe denumirea comercială a acestuia".

Este mai uşoară prevenirea, decât tratarea unei boli

Această perioadă  „este dublată de îngrijorarea legată de accesul la medicamentele necesare tratamentului acestor viroze",  spun medicii de familie.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică remarcabilă: A fost găsit un templu din Egiptul Antic, la fel de înalt ca cel din Luxor- antena3.ro

„Întotdeauna este mai uşoară prevenirea, decât tratarea unei boli, inclusiv în această situație epidemiologică”, transmit reprezentanții medicilor de familie.

Citește și: Explozie de cazuri de gripă și viroze în România. Anunțul făcut de medici

Reamintim că, pentru acest lucru, putem beneficia de profilaxia primară prin diversele tipuri de vaccinări care pot fi efectuate la medicul de familie şi de un stil de viaţă sănătos legat de alimentaţie, activitate fizică şi odihnă necesară pentru avea un sistem imunitar eficient.

De asemenea, respectarea regulilor de protecţie personală nespecifice prin evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştilor în spaţii închise şi etichetarea tusei şi a strănutului, igiena corporală şi a mâinilor rămân în continuare recomandări foarte utile", mai transmit medicii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI