Close sidebar
Close sidebar

Ce a pățit medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra a fost lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de procurorii suceveni.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicul Mariana Pitrop, care lucrează pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", a fost audiat, vineri, timp de şase ore la sediul Parchetului.

Citește și: VIDEO- Spitalul în care lucrează i-a lăsat fiica „fără aer”. "Eu am avut încredere oarbă în colegele mele, în sistem"

Tot vineri, procurorii au efectuat percheziții la cabinetul și locuința doctoriței care era de gardă în noaptea fatifică pentru Alexandra.  

Zilele trecute, medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea tragediei, a simțit și furia mulțimii.

Protestatarii din Botoșani s-au oprit în fața maternității, unde au cerut demisia vinovaților de moartea Alexandrei, iar ulterior au vandalizat cabinetul privat de consultații al medicului încadrat acum ca suspect în dosar.

Pe geamuri și pe ușă protestatatii au scris cuvintele "Nu am aer" și "Alexandra".

Alexandra, mămica a trei copii, lăsată să moară în chinuri

Alexandra Ivanov s-a stins la vârsta de 25 de ani, în dimineața zilei de 18 august.

Ea a fost internată la Maternitatea din Botoșani și era în luna a treia.

Tânăra a ajuns la spital de urgență după ce a acuzat dureri puternice și hemoragie.

Alexandra a avut dureri și sângerări întreaga noapte, iar spre dimineață a simțit că nu mai poate să respire.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Deși a implorat ajutorul medicului de gardă dar și pe medicul curant, timp de șapte ore, Alexandra nu a fost vizitată de niciun medic, iar sarcina s-a infectat și a dat complicații care s-au dovedit fatale.

În jurul orei 8.00 dimineața, vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov murea după o noapte de chin, din cauza unui edem pulmonar și a unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Moartea Alexandrei a stârnit un val de revoltă, personalul medical fiind acuzat de indiferență. O anchetă a Poliției a fost demarată în acest context, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cadrele medicale care erau pe tură în noaptea morții Alexandrei au fost audiate de procurori în zilele de după tragedie.

Percheziții ale procurorilor la locuințele și cabinetele celor doi medici

Procurorii au efectuat, vineri, trei percheziţii, atât la locuinţa medicului Mariana Pitrop, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Procurorii mai arată că, "în completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical".

Audierile care au durat șase ore au consemnat și apărarea pe care medicul de gardă a adus-o în favoarea sa.

"În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfăşurat pe durata a şase ore, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medicole-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfăşurare", se precizează în comunicatul Parchetului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Medicul Mariana Pitrop a contestat la Tribunal decizia de suspendare din funcție

Doctorița care se afla de gardă în ultima noapte din viața Alexandrei Ivanov a fost suspendată din activitate pentru o perioadă de 90 de zile, în urma unei decizii luată de fosta conducere a Spitalului Județean Mavromati.

Medicul Mariana Pitrop a contestat la Tribunal decizia de suspendare din funcție.

Solicitarea adresată instanței de judecată a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Botoșani ieri, 31 august 2023.

În aceeași zi medicul Mariana Pitrop a oferit declarații la Colegiul Medicilor Botoșani, potrivit presei locale.

Până la acest moment niciunul dintre medicii de la Secția de Obstetrică și Ginecologie nu a ieșit public cu un punct de vedere privitor la cazul pacientei Alexandra Ivanov.

Au contestat deciziiile de suspendare a contractelor de muncă și asistenta Ramona Mariana Baltă dar și infirmiera Carmen Hilda Saviciuc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI