Medicul Gheorghe Burnei a fost actionat in instanta de mai multi pacienti care sustin ca acesta le-a cerut mita si ca „a facut experimente” pe ei. Printre acestia se numara si Maria, o fetita de 7 ani, care sufera de „boala oaselor de sticla”. Parintii micutei il cheama in instanta pe Burnei si ii cer despagubiri de ordinul sutelor de mii de euro.

Maria P (foto: Casa Jurnalistului)

Maria P.

a fost diagnosticata de Gheorghe Burnei in 2009, cand avea doar cateva zile. A fost operata la 4 ani, iar dupa operatie, micuta n-a mai putut sa mearga deloc. Fetita a suferit trei interventii chirurgicale, toate efectuate de profesorul Burnei in urma carora, acuza parintii, picioarele au devenit si mai strambe, inegale. Mai mult, o luxatie de sold netratata la timp i-a indoit si coloana. Intr-un interviu acordat unui post de televiziune in 2013, Gheorghe Burnei spunea ca folosind metoda brevetata de el, un copil cu boala oaselor de sticla poate sa mearga la 3 luni dupa efectuarea operatiei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Printii Mariei au dezvaluit pentru Casa Jurnalistului ca la Spitalul Marie Curie li s-ar fi solicitat contravaloarea tijelor, circa 8.000 euro. Asta in conditiile in care acest tip de operatie este subventionata de statul roman. Li s-a spus insa ca nu exista tije in spital si, daca vor ca fata sa fie operata, trebuie sa plateasca tijele. 
Familia Mariei a chemat in instanta, in afara lui Gheorghe Burnei, si Spitalul Marie Curie, o casa de asigurare, Fondul de Garantare a Asiguratilor, Ministerul Sanatatii si Primaria Municipiului Bucuresti.

Suma solicitata drept despagubiri se ridica la cateva sute de mii de euro. 

Boala oaselor de sticla sau boala Lobstein este o afectiune rara ce determina o predispozitie in aparitia unor modificari scheletice si fracturi osoase cauzate de traumatisme minore. Oficial, nu exista un remediu pentru vindecarea acestei boli, insa ea poate fi tinuta sub control prin interventii chirurgicale, tratament medicamentos si fizioterapie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si