Close sidebar
Close sidebar

Medicul ginecolog Florian Robe de la Polizu, susținut de un grup de foste paciente. "Opriți acest măcel public!"

Noi evoluții în cazul medicului ginecolog Florian Robe, acuzat că a lăsat să moară mai mulți bebeluși născuți prematur. În timp ce apar noi acuzații de la presupuse victime ale medicului de la Polizu, zeci sau chiar sute de foste paciente ale medicului ginecolog îl susțin într-un grup creat pe Facebook.

Sorin Negru,

Medicul ginecolog Florian Robe, acuzat oficial de tentativă de omor

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În spațiul public, se ridică tot mai multe voci care cer o anchetă echilibrată a medicului Florian Robe și care solicită oprirea "linșajului mediatic" înainte de stabilirea adevărului în instanță.

Citeste si: EXCLUSIV: A patra victimă a medicului ginecolog Florian Robe rupe tăcerea. Care sunt acuzațiile aduse de fosta pacientă?

Recent, a fost creat un grup de Facebook cu titlul "Susținem Dl. Doctor Florian Robe" care are deja peste 1.300 de membri.

"Suntem un grup de mame, paciente ale domnului doctor Robe Florian, femei profund recunoscătoare acestui om, și cerem și ne dorim să se oprească această mediatizare agresivă și vulgară la adresa dânsului.

Justiția să își facă datoria într-un proces curat și obiectiv și, până atunci, presa să preia pur obiectiv și jurnalistic datele, fără exagerări inutile", se spune într-un mesaj transmis pe adresa redacției ȘtirileKanalD.

Grup de Facebook pentru susținerea medicului Florian Robe

Inițiatoarele grupului de Facebook consideră că "macelul" public început la adresa medicului trebuie să înceteze și că ar trebui să se ia în considerare și părerea femeilor care astăzi sunt mame datorită lui Florian Robe.

"Sunt mama de doua fetite gemene, nascute prematur, insa in siguranta, cu ajutorul medicului Robe Florian in anul 2017, dupa 3 luni de internare in cadrul maternitatii Polizu, de aceea consider, ca si celelalte 1200 de paciente, ca vorbesc in cunostina de cauza...Va asiguram ca si noi avem povesti halucinante de viata, povesti finalizate cu bine datorita medicului Robe Florian", spune Anamaria Cortel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Informații noi ies la iveală în cazul medicului acuzat că a lăsat o fetiță să moară într-un sac. O femeie face declarații șocante

Medicul ginecolog din cadrul Spitalului Polizu, dar care activează și la alte spitale private, a fost acuzat de mai multe femei că a lăsat să moară mai mulți bebeluși născuți prematur.

Ce acuzații i se aduc medicului de la Maternitatea Polizu

Medicul ginecolog Florian Robe a fost acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. El a fost audiat vineri, în calitate de suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Citeste si: Mama fetiței pe care Florian Robe a lăsat-o să moară într-un sac face declarații cutremurătoare: „Într-o caserolă a zis că ar fi auzit un foșnet”

După acuzațiile de malpraxis aduse medicului, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară. Prin urmare, în perioada următoare, Florian Robe va putea doar asista la nașteri și va face recomandări.

Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor

[Sursa foto: Facebook]

Parchetul Tribunalului București a transmis că ancheta a început anul acesta în urma unei plângeri, şi s-a stabilit că, în 2019, medicul a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat.

Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.

S-a dispus realizarea unei expertize medico-legale de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI