Medicul Vlad Ciurea, semnal de alarmă pentru corporatiști! Riscul la care se expun în fiecare zi la locul de muncă: „Este boală profesională”
Persoanele care lucrează mult timp în fața calculatorului se pot expune unor probleme de sănătate.
Vlad Ciurea, cunoscutul neurochirurg, trage un mare semnal de alarmă pentru oamenii care lucrează foarte mult la birou, în fața calculatorului. Acesta spune că există anumite boli profesionale.
Specialistul spune că există anumite semnale pe care creierul le transmite și care sunt legate de anumite afecțiuni, însă care sunt ignorate de multe ori de către angajați.
Citește și: Test psihologic: Ce personalitate ai, în funcție de culoarea ochilor. Află adevărul despre caracterul tău
Specialistul spune că din cauza orelor petrecute în fața calculatorului în fiecare zi, o mulțime de corporatiști sunt extrem de obosiți, se confruntă cu vertij și amețeli, dar nu ajung la medic decât în momentul în care este foarte târziu. Medicul spune că este vorba despre o boală profesională, cauzată în special de stresul de la locul de muncă.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Toţi mergem cam pe ultima sută de metri la medic. Trebuie să ne gândim și la medicina preventivă, că de-aia suntem o societate evoluată, ca atunci când apar unele semne să mergem la medic. Am avut de curând foarte multe persoane cu vertij. Mulţi sunt corporatiști, stau ore întregi la calculator, sunt obosiţi şi când se ridică o dată simt ameţeală. Sau cei care stau cu capul în faţă şi gâtul aplecat.
Este boală profesională, este din cauza stresului pe care îl aveți la serviciu. Opriți! E bine să faceţi gimnastică, înot şi alte lucruri de genul acesta. Tot ceea ce este preventiv este un pas către longevitate, dar mai întâi sănătate și apoi longevitate. Cele două trebuie să meargă mână în mână ca să obții un rezultat. Dacă aveți anumite probleme, există medici pentru toate specialitățile, mergeți din timp la doctor cu toate problemele suspecte pe care credeți că le aveți.
Vorbiți, găsiți-vă un medic de proximitate cu care să puteți discuta în limba română, de la om la om, și dacă vi se spune, luați toate măsurile preventive ca să nu apară boala respectivă şi să nu existe frică”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.