Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări şi urări cu La mulţi ani
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria!
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Pe 15 august este Sfânta Maria Mică sau Adormirea Maicii Domnului. Cu această ocazie, v-am pregătit o serie de mesaje, felicitări şi urări frumoase pentru toţi cei care poartele numele Sfintei Marii!
Peste 2,2 milioane de români își serbează onomastica de Sfânta Maria. Aproximativ 1,8 milioane dintre aceștia sunt femei.Vă
Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.
Toata fericirea Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!
Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
Prietena mea, Maria Sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna si sa nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi.
La mulți ani Maria!Citeste si: Postul Sfintei Marii 2020: Calendar ortodox august 2020
Nume de Sfântă Chiar daca ai nume de Sfântă știu ca diseară o sa dai de băut si o sa ne primești cu masa plina.
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni.
Iți doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc sa ti se îndeplinească toate dorințele.
Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!
La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii si Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată!
Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume li porți, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească pașii si sa-ti lumineze calea!
O sărbătorim pe Fecioara Maria si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguța cu toți cei din jurul tău!
Astăzi e ziua ta, o zi frumoasa pentru tine. La mulți ani, Maria!
Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porți.
Să fii fericită, iubită şi bucuroasă. La mulți ani de Sfântă Maria!Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristete, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. Este ziua numelui tău! La Mulţi Ani, Maria!
Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului La mulți ani!
Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!
Citeste si: Rugăciunea de seară. Se rostește înainte de culcare
De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.
Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume li porți, învață sa ierți, sa fi mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc si sa mă înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!
Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Pentru ca ești o persoana atât de buna, de drăguța si de loiala, îmi doresc ca Fecioara Maria sa aibă grija de tine, sa iți călăuzească pașii si sa iți lumineze calea in viată.
În această zi specială, îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţaă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!
De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La multi ani, Maria!
Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului La Mulţi Ani!
Citeste si: Pe 15 august se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului! Traditii si obiceiuri in aceasta zi!
Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.
Dumnezeu mi-a dat familia, Sfânta Fecioara Maria al cărui nume îl porti mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viata mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simti o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porti!
O zi frumoasa este ziua numelui tău! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!
De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu sa te călăuzească in tot cea-ce faci. La mulți ani!
Sa ai o zi frumoasa si sa te bucuri de numele pe care li porți. Sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La mulți ani de Sfântă Maria!
Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.
În această zi speciala, iți transmit cele mai sincere urâri. Sa ai o viată plina de lucruri bune iar Sfântă Maria al cărei nume li porți sa te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!
De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate. Sa se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani, Maria!
Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani!
Citeste si: Câte zile libere vor avea românii în 2020. Calendarul sărbătorilor legale
Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!
Fie ca Sfântă Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!
La mulți ani și mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ti se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume.
Fie ca Sf. Fecioara Maria, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească pașii si sa-ti lumineze calea. La Mulți Ani!
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Adormirea Maicii Domnului (Sfanta Maria Mare), marcata pe 15 august, este una dintre cele mai importante sarbatori crestine, iar, pentru romani, este si ocrotitoarea marinarilor.
"Sarbatoarea Sf. Marii este si ea un hotar" potrivit volumului "Spatiul si timpul in traditiile romanesti" (Paideia, 2018).
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Pe 15 august sunt organizate in mai multe orase procesiuni cu icoane si pelerinaje, dar si manifestari artistice.
Sf. Maria este si Ziua Marinei Romane. A fost aniversata prima data in 1902, la Constanta, fiind legata de sarbatoarea religioasa, sfanta fiind considerata ocrotitoarea marinarilor. Printre momentele traditionale ale festivitatilor se numara sosirea lui Neptun, care declara deschise jocurile marinaresti pe apa si care da botezul marinarilor.
Aproximativ 2,2 milioane de romani isi serbeaza onomastica de Sfanta Maria. Mai mult de jumatate sunt femei care poarta numele de Maria carora li se alatura cele botezate Mariana si Marinela dar si cei care se numesc Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marina, Marilena, Mari, Marioara, Marinel, Marousia sau Ana-Maria.
Biserica Ortodoxa marcheaza, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare numita in popor si Uspenia (termenul slav) si Sfanta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria, dar marturii despre existenta ei nu exista decat incepand din secolul al V-lea, cand cultul Maicii Domnului incepe sa se dezvolte foarte mult, mai ales dupa Sinodul IV Ecumenic, care a hotarat ca Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu.
"Sarbatoarea Sf. Marii este si ea un hotar: acum se aduna ultimele plante de leac, putem afla cum va fi toamna ce se apropie. Este un alt moment important al calendarului viticol, ziua in care se tocmesc pandarii pentru vii si in care se leaga ciocul pasarilor pentru a nu prada strugurii. De asemenea, se oferea din nou ofranda din noua poama", scrie Antoaneta Olteanu, in volumul "Spatiul si timpul in traditiile romanesti", publicat de editura Paideia, in 2018.
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! In secolul al V-lea, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului exista in Siria, fiind mentionata in documentele vremii. Locul de origine al sarbatorii este probabil Ierusalimul, orasul sfant, unde se pastreaza pana astazi, in apropierea gradinii Ghetsimani, mormantul Maicii Domnului si Biserica zidita pe acest mormant. In spatele mormantului Maicii Domnului din aceasta biserica, este pusa la inchinare pentru pelerini icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, cunoscuta sub numele de Ierusalimitissa. Pelerinii care ajung in Israel au ca obiectiv, printre altele, o vizita la mormantul Maicii Domnului.
"Dupa savarsirea tuturor tainelor mantuirii noastre si dupa Inaltarea Domnului Iisus la ceruri, Prea Curata si Prea binecuvantata Fecioara Maria, Maica lui si Mijlocitoarea mantuirii noastre, s-a apropiat de prea cinstita si prea slavita ei Adormire, fiind plina de zile. Deci dorind ea ca sa iasa din trup si sa se duca la Dumnezeu, pentru ca era cuprinsa de necurmata si necontenita dumnezeiasca dorinta ca sa vada prea dulcea si prea dorita fata a Fiului sau, ea se ruga Domnului cu caldura ca sa o ia pre ea la Dansul din valea aceasta a plangerii si sa o duca in bucuriile cele de sus si nesfarsite.
Fecioara zacea cu cinste pre patul cel impodobit, se pregatise catre fericita plecare, asteptand venirea la dansa a Fiului si Domnului ei cel prea dorit. Deodata a stralucit in casa o lumina a dumnezeiestii slave. De acea stralucire lumanarile s-au intunecat, iar acoperamantul casei se vedea deschis, si slava Domnului venea din cer. Atunci iata Hristosul, Imparatul slavei, cu arhangheli si cu ingeri au vestit Prea Sfintei Fecioare Maria mai nainte ca el se apropia catre Prea Curata lui Maica. Ea s-a ridicat de pre pat, sarguindu-se intru intampinarea lui, si s-a inchinat Domnului sau" (Vietile sfintilor, XII, pp. 485, 486, 498-499).
Generalizarea Praznicului Adormirii Maicii Domnului in Rasarit se datoreaza imparatului bizantin Mauriciu (528- 603), care a rezidit Biserica Maicii Domnului din Ghetsimani si care a fixat definitiv si data sarbatoririi ei la 15 august.
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! In seara dinaintea sarbatorii se savarsesc in toate bisericile Vecernia cu Litie si chiar Privegherea intreaga, adica si slujba Utreniei, urmata de cantarea Pohodul Maicii Domnului. Sarbatoarea a fost precedata de doua saptamani de post strict.
Potrivit traditiei bisericii, Sfanta Fecioara Maria a fost instiintata printr-un inger de trecerea ei la cele vesnice, iar apostolii, aflati in acel moment in diferite zone ale lumii, au fost adusi pe nori pentru a fi prezenti la acest eveniment. Apostolul Toma nu a fost prezent la inmormantare, el ajungand trei zile mai tarziu. Intristat, a cerut sa se deschida mormantul, pentru a saruta mainile Nascatoarei de Dumnezeu, dar intrand, l-a gasit gol. In timp, in cuvantarile parintilor bisericii s-a afirmat cu mai multa putere credinta ca, dupa adormirea sa, Fecioara Maria a fost inviata de Iisus Hristos si luata cu trupul in imparatia cerurilor.
De la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se redeschide perioada in care se pot face nunti, incep targurile si iarmaroacele de toamna, dar si praznicele de pomenire a mortilor.
In unele parti ale Moldovei, ziua de 15 august este considerata "a mortilor", fiind pomeniti toti cei care au numele pornind de la cel al Sfintei Maria, si la 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica, sunt sarbatoriti cei care poarta acest nume. In ziua praznicului, femeile merg la biserica si duc cele mai frumoase flori din gradina, struguri, prune si faguri de miere, pe care le dau in amintirea raposatilor.
In Maramures, sarbatoarea religioasa are o mare insemnatate, iar traditiile si obicieurile de Sfanta Maria Mare inca se pastreaza. Sunt organizate procesiuni religioase spre manastiri, iar la slujbele speciale participa cateva zeci de mii de oameni, scrie https://ziare.com/social/sarbatoare/adormirea-maicii-domnului-traditii-si-obiceiuri-1573635
La Sf. Maria se facea masa comuna in curtea bisericii. Se facea masa pentru strainii din alte sate, apoi pentru cei din sat. Nu era obligatoriu ca cei din sat sa manance. In ograda bisericii sunt mese si scaune facute de oameni. Doi-trei oameni strang banii de la toti, se duc la Iasi si cumpara ce trebuie. Se strangeau femeile la o casa alaturi de biserica si pregateau bor, sarmale, chiper (ardei) umpluti, perje cu carne, pilaf. Acum se pune branza, masline, mezel, friptura, parjoale, cozonac (Sarbatori, IV, p.328).
Mesaje de Sfânta Maria 2020. Felicitări de Sfânta Maria 2020. Urări de Sfânta Maria 2020. La mulţi ani de Sfânta Maria! Se angajeaza pandarii pentru vii si se leaga magic ciocul pasarilor pentru a nu prada strugurii (Ghinoiu, 1999, p. 33).
Se impart struguri si prune pentru sufletul mortilor (Pamfile, 1997, p. 163).
In dimineata zilei de Santamarie femeile merg la biserica cu ofranda din ciorchini de struguri copti de la soiurile varatice sau numai boabele desprinse de pe ciorchini, numita "coliva de pomana" sau "coliva de struguri" (Ghinoiu, 1997, p. 107).
Obiceiul vestimentar care obliga barbatul sa poarte caciula intre Santamarie si Sangiorz era respectat pretutindeni. Cei care uitau sa-si schimbe palaria cu caciula la aceasta data era atentionati prin zicala: "A venit Santamarie,/ Te-ai... in palarie!" (Ghinoiu, 1999, p. 152).
Se fac hori in sate: tineretul joaca, iar batranii si copiii bat nucii pe la vii, campuri si prin gradini (Pamfile, 1997, p.164).
Daca infloresc trandafirii pe la Sfanta Maria, toamna va fi lunga (Gorovei, 1995, p. 268)
In ce priveste magia, de Sfanta Maria Mare "se culeg flori si se pun la icoana Preacuratei; acestea apoi sunt bune de leac (Pop Reteganul-2, f. 146). Despre vreme: Daca infloresc trandafirii pe la Sfanta Maria, toamna va fi lunga", se arata in "Spatiul si timpul in traditiile romanesti" (Paideia, 2018, p.609-610).
Mai multe lacasuri de cult din tara care o au ca ocrotitoare pe Maica Domnului isi serbeaza joi hramul.