Atenție mare la mesajele pe care le primiți pe telefonul mobil. Specialiștii atenționează românii în privința unor hackeri care acționează pe teritoriul nostru. Ei lucrează la noi înșelătorii constant și te pot lăsa fără bani în cont cu un simplu click pe un mesaj.

Citește și: Mare atenție! Hackerii români au găsit o nouă metodă de a fura din bancomate

Noile capcane create de ei te lasă cu soldul zero pe card, fără să conștientizezi. Trebuie să vă luați niște măsuri de siguranță necesare pentru a nu cădea pradă hackerilor. Înșelătoriile sunt reprezentate mai nou de mesaje care par că vin din partea unor instituții precum Poșta Română, bănci sau firme de curierat.

Mare atenție la ce tip de mesaje primiți

În cadrul acestor mesaje sunt cerute sume în plus pentru colete sub diverse pretexte cum ar fi taxele vamale. Mai sunt și mesaje frauduloase trimise în numele băncilor care cer persoanelor să acceseze link-uri. În realitate, băncile nu vor trimite niciodată mail-uri care conțin link-uri.

Citește și: VIDEO- Guvernul a decis revenirea la piața reglementată de energie. Prețuri fixe de la 1 ianuarie 2023

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dacă este dificil să identificați mesajele de tip fraudă, ca să vă ușurați munca de identificare trebuie să fiți atenți la detalii. Adesea, acest tip de SMS conține greșeli gramaticale, are semne de punctuație lipsă, iar mail-urile de pe care vine are nume foarte ciudate.

Sunt și multe cazuri în care atacatorii cibernetici încearcă să copieze adresa instituției în numele căreia vor să vă facă să credeți că ar trimis mesajul.

Citește și: Schimbări radicale ale numărului unic de urgență 112, în România. Ce anunță STS

Nu accesați link-uri niciodată și nu descărcați atașamente, fără să le verificați cu o soluție de securitate înainte. De asemenea, verificați sursa reală a mesajelor, dați click pe expeditor și vedeți de pe ce mail ați primit informațiile.

Ca să nu deveniți victima hackerilor, să nu vă autentificați niciodată în aplicația de internet banking prin intermediul unui link primit prin SMS sau e-mail.

Citește și: Criminalitatea informatică: Ce se întâmplă în universitățile noastre?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si