Preşedintele Klaus Iohannis  le transmite tuturor credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi care celebrează Sfintele Paşti "cele mai calde urări de pace, sănătate şi bună înţelegere".

Citeste si: Președintele Turciei, Recep Erdogan, încearcă să-i aducă pe Zelenski și Putin la negocieri directe, la Istanbul

"În aceste zile, îi purtăm în gânduri şi inimi pe vecinii noştri ucraineni, a căror suferinţă încercăm să o alinăm prin ospitalitate şi sprijin.

Împărtăşim astfel în jurul nostru din dragostea creştină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui", spune președintele Iohannis în mesajul său de Paște.

Potrivit președintelui, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne reuneşte pe toți creștinii în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, "fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia a respins propunerea unui armistiţiu de Paşte. Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminica trecută, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, la slujba de Paşte de la Biserica „Sfânta Treime” din Piaţa Mare a Sibiului.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică, 24 aprilie, Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia Paștelui ortodox 2022

[Sursa foto: Presidency.ro]

Mesajul integral de Paște al lui Klaus Iohannis 

Vă prezentăm mai jos textul integral al mesajului lui Klaus Iohannis, potrivit Presidency.ro:

"Sărbătoarea Sfintelor Paști ne reunește în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre.

Tuturor credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți care celebrează Sfintele Paști le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere!

În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni, a căror suferință încercăm să o alinăm prin ospitalitate și sprijin. Împărtășim astfel în jurul nostru din dragostea creștină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui.      

Dragi români,

Miracolul Învierii să ne întărească în credință și să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire. Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi!", a transmis Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si