Close sidebar
Close sidebar

Mesajul lui Raed Arafat in caz de furtuna: Oamenii sa se adaposteasca in case"

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta avertizeaza oamenii sa stea in casa in caz de furtuna. Daca vijelia, insa, ii prinde pe afara, le recomanda sa se adaposteasca intr-un loc sigur, ferit de copaci si fire electrice.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Raed Arafat a spus ca oamenii trebuie sa fie pregatiti imediat ce vad primele semne de furtuna. El a mai declarat ca echipele de urgenta sunt pregatite sa intervina in zonele de avertizate de cod portocaliu si galben.

Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta care pot afecta viata si bunurile, recomandam cetatenilor ca pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice, sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia si sa deconecteze aparatura casnica.
 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Avand in vedere posibilitatea averselor cu caderi semnificative de apa, recomandam populatiei din zonele vizate de avertizari sa ia masuri pentru curatarea santurilor si rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuarii normale a apelor pluviale.

Informatii despre modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obtinute prin intermediul aplicatiei DSU, care poate fi descarcata gratuit din Google Play Store si App Store.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI