„Mulţumesc, domnule preşedinte Klaus!”

Peșdeintele ucrainean a mulțumit fiecărui stat în parte, inclusiv României.

Mulţumesc, domnule preşedinte Klaus, cooperarea noastră în regiune şi în structurile europene poate deveni într-adevăr unul dintre fundamentele stabilităţii globale ”, a spus acesta în mesajul adresat României.

Citeste si: Klaus Iohannis: Îmi doresc tare mult ca România și Moldova să fie împreună în UE

Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut în acest moment”, a spus preşedintele Volodymyr Zelenskyy către participanţii la Summit-ul UE, după ce au acordat Ucrainei statutul de candidat la aderare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aşa mi-am început discursul la Consiliul European din 24 martie, acum trei luni, când v-am îndemnat să ne susţineţi. Şi aceasta este o cale destul de mare pe care am parcurs-o în aceste trei luni! Noi toţi împreună: Ucraina, statele dumneavoastră şi Uniunea Europeană în ansamblu. Această cale nu este politică. Cred că acesta este ceea ce va fi întotdeauna punctul de plecare al noii istorii a Europei.

Europa fără diviziune. Europa fără zone gri. Europa care este cu adevărat unită şi care ştie să se apere, valorile, viitorul ei. Astăzi aţi adoptat una dintre cele mai importante decizii pentru Ucraina în toţi cei 30 de ani de independenţă ai statului nostru ”, a spus preşedintele ucrainean. 

Citeste si: Klaus Iohannis salută decizia istorică luată de liderii UE: Ucraina și Republica Moldova, candidate la aderare

El a precizat că ”această decizie nu este doar pentru Ucraina”.

Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut chiar acum, în timpul nostru şi în condiţii atât de dificile, când războiul rusesc ne testează capacitatea de a păstra libertatea şi unitatea. În a cincea zi a războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, am solicitat aderarea la Uniunea Europeană. Am oferit răspunsuri extrem de rapide şi de înaltă calitate la chestionarul primit de la Comisia Europeană. Şi iată rezultatul dorit astăzi. Astăzi, aş dori să reafirm că Ucraina este capabilă să devină un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene ”, a declarat Volodimir Zelenski. 

Liderul ucrainean a amintit că acum trei luni, s-a adresat fiecărei ţări a Uniunii Europene şi a indicat în ce stadiu se află, în relaţiile cu ţara sa. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si