Finalul postului Paștelui, cel mai aspru post al anului, vine cu provocări nenumărate pentru credincioși. Mesele îmbelșugate sunt o delectare pentru papilele gustative, dar reprezintă și un risc mare pentru sănătatea organismului. Pancreasul și sistemul digestiv sunt cele mai expuse din punct de vedere al afecțiunilor.

Citește și: VIDEO- Cum să aranjăm cu bani puțini masa de Paște

Preparatele de Paşte pot dăuna sănătăţii când sunt consumate în exces

Dr. Ovidiu Peneș: ”Atunci când ieșim din post sau când începem să avem sărbători mâncăm treptat, să introducem alimentele nu toate deodată, ci mese mai mici, pauză, introducem câteva alimente, altă pauză.”

Simptomele sunt dintre cele mai banale, astfel încât adeseori există riscul să nu fie băgate în seamă de la început.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dr. Ovidiu Peneș: ”Începi să te balonezi, începi să nu mai tolerezi alimentele, ușoară stare de greață, dureri de cap, bila cum îi spunem în popor se contractă până la semne foarte alarmante.”

Disconfortul gastric se accentuează cu fiecare moment în care simptomele sunt lăsate netratate. Tocmai din acest motiv, prevenția este cel mai bun tratament.

Dr. Ovidiu Peneș: ”Ajutați cu anumite enzime digestive pentru cei care medicul a prescris acest lucru. Dacă știți că aveți probleme cu vezica biliară sau cu pancreasul, evitați alcoolul.”  

Dacă știti că sistemul digestiv este mai sensibil, încercați să evitați preparatele grele și grase, în special, înjumătățiți porțiile de la masă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si