Specialiștii ANM au emis o nouă avertizare meteo  cu vreme deosebit de rece, cu precipitaţii moderate şi intensificări locale ale vântului. Noua prognoză meteo este valabilă până mâine la ora 10:00. Meteorologii anunţă, însă, că până vineri vremea se va menţine deosebit de rece.

Citeste si: Vremea o ia razna. Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în 12 județe- HARTA

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că aria precipitaţiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi ploi, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea la munte

În zonele de munte vremea se menține extrem de rece. Precipitaţii, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse şi în Transilvania şi în restul zonei montane.

Citeste si: Anunț MAE: Cod galben de ploi şi ninsori în Bulgaria

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vântul va fi și el prezent în următoarea perioadă. Se vor prezenta intensificări ale vântului locale şi temporare în special în Dobrogea şi în Muntenia, precum şi la munte, cu viteze în general de 40-50 km/h.

meteo 22-23 martie 2021
Vremea în România.[Sursa foto: google]

Temperaturile vor fi foarte scăzute în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice şi sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute faţă de mediile climatologice ale perioadei.

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Cod galben de ninsori în Capitală și 15 județe

Experții meteo au menționat că până la sfârșitul săptămânii, vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopţilor şi dimineţilor. De asemenea, pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri vântul va prezenta intensificări susţinute în jumătatea estică şi la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 martie 2021: Vreme deosebit de rece! Meteorologii au emis o informare de precipitatii mixte si vant puternic in unele zone!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si