„Este vorba de circulaţia maselor de aer care se face în general pe direcţie nordică sau sudică. Când circulaţia aerului se face pe direcţie nordică, nord-vestică vorbim de o răcire, de o pătrundere de masă de aer mai rece, uneori mase de aer polar, iar când se face din direcţie sudică, sud-vestică discutăm de încălziri de creşteri ale valorilor termice.'', a transmis meteorologul Alina Şerban, citează mediafax.

Meteo-Ce se va întâmpla cu perioada neobișnuit de caldă și cât de frig se va face noaptea?

Citeste si: VIDEO| Cum ne găsim partenerul ideal. Sfaturile doctorului Cristian Andrei

În Europa Centrală și de Sud-Est este un val de aer cald care influențează considerabil si termometrele din țara noastră. De aici si apariția celor 28 de grade celsius, iar în zonele carpatice temperaturile au ajuns până la 24,25 de grade.

METEO: un val de aer polar se îndreaptă către România. Cât timp ne mai bucurăm de vremea neobișnuit de caldă

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că vremea de miercuri, 16 octombrie, va fi frumoasă, temperaturile vor fi între 17 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Meteo-Ce se va întâmpla cu perioada neobișnuit de caldă și cât de frig se va face noaptea?

Citeste si: Planta miraculoasă, care tratează cancerul!

Ne vom bucura în continuare de vreme frumoasă și joi. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă sau ceaţă, îndeosebi în primele ore ale zilei şi din nou noaptea în estul şi sud-estul ţării, posibil persistentă şi trecător asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în continuare mai ridicate în orele amiezii decât cele specifice datei în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale în restul zonelor, se vor încadra între 18 şi 26 de grade.

Cele mai mici temperaturi vor fi între 6 şi 15 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. Şi weekend-ul aduce tot vreme caldă. Regimul termic va fi caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în mare parte a ţării.

Meteo-Ce se va întâmpla cu perioada neobișnuit de caldă și cât de frig se va face noaptea?

Citeste si: Când se dă drumul la căldură. Anunțul RADET București

„În general în perioada aceasta de tranziţie între anotimpuri, atât toamna, cât şi primăvara, avem astfel de perioade cu vreme mai caldă sau mai rece decât în mod normal până când se stabilzează circulaţia şi masele de aer.'' a adăugat meteorologul Alina Şerban, pentru mediafax.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si