Hidratarea este extrem de importantă pe tot parcursul anului pentru un stil de viață sănătos, însă în zilele toride de vară consumul de lichide este esențial pentru ca organismul să poată să treacă mai ușor prin temperaturile caniculare.

Experții ne atrag constant atenția că trebuie să fim foarte atenți și să ne hidratăm corespunzător. Totuși, foarte multe persoane nu reușesc să își dau seama dacă reușesc să consume suficientă apă.

Există un test simplu prin care îți poți da seama dacă ești deshidratat sau nu.

Citește și: VIDEO Urmează un weekend de foc! În ce județe va fi cod roșu de caniculă

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Orașul din România unde locuitorii sunt amendaţi drastic dacă dau bani cerşetorilor- antena3.ro

val de canicula, hidratare, consul lichide, apa

Durează doar câteva secunde să vezi cu ochii tăi dacă te hidratezi suficient 

De foarte multe ori oamenii nu își dau seama dacă beau suficientă apă pe parcursul zilei, astfel că deshidratarea poate să apară foarte ușor. Lipsa unui consum suficient de lichide are efecte negative asupra organismului, astfel că este extrem de important ca toate persoanele să consume suficientă apă, în special în zilele caniculare.

Un specialist din Los Angeles spune că prin ciupirea degetelor de la mâini se poate observa ușor dacă este nevoie să consumați mai multă apă. Această metodă, numită „Skin Turgor Test”, este menită să determine nivelul de hidratare prin măsurarea nivelului de elasticitate al pielii, notează dailymail.

„Strânge vârful degetului chiar aici, iar dacă acesta coboară, înseamnă că ești hidratat.

Cu toate acestea, dacă ești deshidratat pielea rămâne în sus. Atunci când sunteți bine hidratat, pielea are o elasticitate mai mare și revine rapid la forma inițială după ce o ciupiți. Pe de altă parte, deshidratarea duce la scăderea elasticității pielii și la o revenire mai lentă la normal”, a precizat dr. Dana Brems în mediul online.

Citește și: VIDEO Canicula a devenit un subiect fierbinte printre conspiraționiști! Oamenii nu mai știu ce să creadă despre schimbările climatice

val de canicula, hidratare, consul lichide, apa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si