Anunțul Metrorex în contextul grevei STB. Având în vedere mișcarea de protest a angajaților Societății de Transport București, din această dimineață, Metrorex transmite că a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători.

Citeste si: Grevă STB 20 ianuarie 2022. Mai multe vehicule sunt blocate în depouri şi autobaze. Anunțul șefului RATB

"Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil", se spune în comunicatul Metrorex în ziua grevei STB.

Ce a mai transmis Metrorex, ca reacție la greva STB

Metrorex mai spune că, în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, se va acționa în conformitate cu planul întocmit în acest sens, spre exemplu:
– pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere:
• la nivelul trenurilor, prin mecanici;
• la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare;
• la nivel centralizat, prin operatorii de circulație
• sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

Citeste si: Grevă STB 20 ianuarie 2022. Angajații protestează. Traficul din București, paralizat. Primarul Nicușor Dan intervine

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme.

Citeste si: Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că vor fi introduse trei noi linii STB în zona centrală a Capitalei

În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.

Programul de circulație a trenurilor de metrou

Programul de circulatie a trenurilor de metrou se desfasoara intre orele 5:00-23:00, cu mentiunea ca ultimele trenuri de metrou pleaca la ora 23:00 din statiile de capat ale Liniilor de metrou, iar la statiile Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se asteaptă transferul calatorilor intre Liniile de metrou M1, M3 si M2.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Pentru preluarea fluxurilor mari de calatori, pe fiecare magistrala in parte se vor asigura  trenuri suplimentare, fata de graficul de circulatie, in intervalul  7:00-20:00.

Incepand cu  01.01.2022  intervalele de circulatie ale trenurilor de metrou sunt cele de aici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si