Premierul danez Mette Frederiksen a fost atacat, vineri seara, într-o piață din centrul capitalei Copenhaga, a anunțat biroul de presă al Guvernului danez.

Citește și: Vladimir Putin, cu vestă antiglonț pe sub haine. Detaliul care a speriat Kremlinul după atentatul împotriva premierului slovac, Robert Fico

Mette Frederiksen ar fi fost "bătută” de un bărbat în piaţa publică Kultorvet din centrul capitalei daneze, a informat presa locală.

Biroul premierului a transmis că Mette Frederiksen a rămas "șocată” în urma atacului. Nu este clar dacă femeia de stat a fost rănită sau nu.

Mette Frederiksen a fost atacată. Agresorul a fost arestat

Poliția daneză a arestat un suspect și a confirmat incidentul pentru Jyllands-Posten, un ziar danez, dar nu a mai făcut niciun comentariu.

Mette Frederiksen a făcut campanie cu partidul său înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de duminică.

Mette Frederiksen a fost atacată. Agresorul a fost arestat

Mette Frederiksen a fost atacată. Agresorul a fost arestat

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alegerile au fost dominate de o ascensiune a extremei dreapta în Danemarca.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a spus că atacul a fost „îngrozitor”.

Evika Siliņa, premierul Letoniei, și-a exprimat șocul pe rețeaua X, fosta Twitter, la fel ca și alți lideri politici din Europa.

La rândul ei, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a descris atacul drept "un act nemernic, care contravine cu toate lucrurile în care credem și pentru care luptăm în Europa”.

Ea a continuat să-i ureze premierului putere și curaj, spunând că are multe din ambele.

Mette Frederiksen, liderul Partidului Socialist Democrat, este prim-ministru din 2019. 

Atacul a avut loc cu două zile înainte ca Danemarca să voteze la europarlamentare. Vineri, Mette Frederiksen a participat la un eveniment electoral, alături de candidatul principal social-democrat Christel Schaldemose, relatează publicațiile locale.

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată în Copenhaga

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată în Copenhaga

[Sursa foto: Twitter]

Social-democrații sunt cel mai mare partid din guvernul de coaliție și conduc sondajele, dar sprijinul lor a scăzut considerabil în ultimele luni, notează BBC.

Atacul asupra premierului danez vine la mai puțin de o lună după ce prim ministrul slovac, Robert Fico, a fost împușcat de la mică distanță, în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si