Close sidebar
Close sidebar

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată în Copenhaga

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atactă de un bărbat, vineri seara, în piaţa Kultorvet din Copenhaga. Bărbatul a fost arestat de forțele de ordine.

Sorin Negru,

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, atacată în Copenhaga

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul danez Mette Frederiksen a fost atacat, vineri seara, într-o piață din centrul capitalei Copenhaga, a anunțat biroul de presă al Guvernului danez.

Citește și: Vladimir Putin, cu vestă antiglonț pe sub haine. Detaliul care a speriat Kremlinul după atentatul împotriva premierului slovac, Robert Fico

Mette Frederiksen ar fi fost "bătută” de un bărbat în piaţa publică Kultorvet din centrul capitalei daneze, a informat presa locală.

Biroul premierului a transmis că Mette Frederiksen a rămas "șocată” în urma atacului. Nu este clar dacă femeia de stat a fost rănită sau nu.

Mette Frederiksen a fost atacată. Agresorul a fost arestat

Poliția daneză a arestat un suspect și a confirmat incidentul pentru Jyllands-Posten, un ziar danez, dar nu a mai făcut niciun comentariu.

Mette Frederiksen a făcut campanie cu partidul său înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de duminică.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mette Frederiksen a fost atacată. Agresorul a fost arestat

[Sursa foto: Twitter]

Alegerile au fost dominate de o ascensiune a extremei dreapta în Danemarca.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a spus că atacul a fost „îngrozitor”.

Mette Frederiksen, liderul Partidului Socialist Democrat, este prim-ministru din 2019. 

Atacul a avut loc cu două zile înainte ca Danemarca să voteze la europarlamentare. Vineri, Mette Frederiksen a participat la un eveniment electoral, alături de candidatul principal social-democrat Christel Schaldemose, relatează publicațiile locale.

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată în Copenhaga

[Sursa foto: Twitter]

Social-democrații sunt cel mai mare partid din guvernul de coaliție și conduc sondajele, dar sprijinul lor a scăzut considerabil în ultimele luni, notează BBC.

Atacul asupra premierului danez vine la mai puțin de o lună după ce prim ministrul slovac, Robert Fico, a fost împușcat de la mică distanță, în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI