De trei zile, Turcia și Siria încearcă, la propriu, să supraviețuiască, după ce trei cutremure puternice și mai multe replici au făcut ambele țări să arate ca niște ruine. 

În urma dezastrului natural și-au pierdut viața peste 5.000 de oameni, iar alți zeci de mii au fost răniți.

Citește și: Cutremure Turcia și Siria. "Spitalul s-a prăbușit cu copilul meu înăuntru"

Printre persoanele decedate se află și un bebeluș care nu a rezistat seismului deosebit de puternic. Acum, tatăl său este împietrit de durere.

Un bebeluș a fost găsit fără viață, sub dărâmăturile din Siria

Imaginile durerii au fost surprinse în Jindires, în apropierea graniței cu Turcia. Seismul nu doar că a pus la pământ mii de clădiri, ci a și curmat viețile a mii de oameni.

Citește și: Cutremur Turcia. Un portar celebru fost găsit mort sub dărâmături. El avea 28 de ani

Bebelușul a fost găsit de către prietenii tatălui acestuia.

Un fotograf sirian a surprins imaginile groazei, iar tatăl, atunci când și-a luat copilul în brațe, și-a dorit ca ceea ce se întâmpla să fie doar un vis urât. Din păcate, ceea ce se afla în fața ochilor lui era realitatea pură.

Copilul lui nu mai era.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: "Oamenii îmi trimit mesaje vocale de sub dărâmături"- Mărturia impresionantă a unui jurnalist turc

Răpus de durere, bărbatul a îngenunchiat, strigându-și furia și supărarea și ținându-și copilul mort în brațe, sărutându-l.

„Tu ești sufletul meu. Inima mea sângerează, iubirea mea. Doamne, te rog ajută-mă! Mi-aș fi dorit să fi murit în locul tău”, a strigat bărbatul.

Citește și: Imagini live din Turcia. Cum se desfășoară operațiunile dramatice de salvare în Gaziantep. Supraviețuitorii sunt căutați sub dărâmături de peste 24 de ore de zeci de salvatori și câini| EXCLUSIV

Bebelușul nu a mai putut fi salvat

Imaginile dure au fost surprinse de fotograful Omar Al Shami, în vârstă de 30 de ani, care a declarat că băiatul nu a mai putut fi salvat la timp de sub dărâmăturile grele.

„Ajutoarele nu au reușit să salveze bebelușul. Am văzut scena cu tatăl profund marcat. Tulburător! Nu putea să creadă că băiețelul lui era deja mort”, spune Omar Al Shami, conform presei internaționale.

Citește și: "Se scot mereu cadavre de sub enclavele din Gaziantep". Mărturii cutremurătoare la mai bine de 24 de ore de la tragedia care a îndoliat Turcia| EXCLUSIV

Un tată își ține de mână fiica decedată în cutremur

Mesut Hancer stă în mijlocul unei clădiri distruse și o ține de mână. Acesta nu s-a putut desprinde de copila de 15 ani care a murit în pat, după ce clădirea s-a prăbușit peste ea. Imaginile cutremurătoare au fost surprinse de un fotograf.

Scenele cumplite vin din orașul turc Kahramanmaraş.

Citește și: Imagini sfâșietoare în Turcia. Un tată își ține de mâna fiica de 15 ani ucisă în cutremurul care a devastat ţara

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Echipele de salvatori continuă să caute supraviețuitori printre ruinele clădirilor care au luat mii de vieți. Purtătorul de cuvânt Uniceff, James Elder, a declarat la Geneva: Cutremurele... este posibil să fi ucis mii de copii”.

„Mi-aș fi dorit să fi murit în locul tău”. Un bebeluș a fost găsit mort sub dărâmăturile din Siria. Tatăl copilașului este în stare de șoc.

„Mi-aș fi dorit să fi murit în locul tău”. Un bebeluș a fost găsit mort sub dărâmăturile din Siria. Tatăl copilașului este în stare de șoc.

[Sursa foto: Facebook]

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a atenționat că numărul total al victimelor cutremurului din 6 februarie 2023 ar putea depăși 20.000 de persoane, victime ale cutremurului. Oficialii au mai spus că aproape 23 de milioane de persoane ar putea fi afectate de cutremurul care a avut loc în sudul Turciei.

Citește și:  Fisuri în barajul Atatürk din Turcia, după cutremurele puternice. Acesta se poate rupe în orice moment

„Suntem îngrijorați în special de zonele în care nu avem încă informații”, a spus Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit   CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si