Close sidebar
Close sidebar

Mic dejun. De ce nu e bine să mănânci produse de patiserie dimineața

Mic dejun. Potrivit unul studiu recent, mulți români spun că nu au timp pentru masa de dimineață, iar 53% dintre respondenți susțin că principala cauză ar fi aceea că nu au la îndemână rețete simple care să se poată prepara rapid. În plus, atunci când iau micul dejun, prea mulți mănâncă alimente care nu le aduc aportul necesar de nutrienți.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mic dejun. "De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei.

Citeste si: Clătite cu urdă și verdeață. Secretul gospodinelor din Maramureș

Un mic dejun bogat în proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajută mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijată, corpul având nevoie și de lichide", spune Conf. Univ.

Dr. Corina Zugravu, conform  doctorulzilei.ro.

Mic dejun. Omleta. Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața

Omleta este una dintre cele mai gustoase preparate de la micul dejun. Puțini știu însă cum se prepară corect o omletă delicioasă. Iată secretele!

Citeste si: Clătite americane. Rețetă pentru clătite pufoase

Mic dejun. Nu mai găti la foc mare

Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat. Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.

Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție

Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect

Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata

Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle. Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă.

Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata. VEZI MAI MULTE SFATURI PENTRU OMLETĂ

Citeste si: 3 retete de clatite sanatoase si delicioase. Cum sa le prepari

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI