O tragedie incredibilă a lovit pe neașteptate o familie din Columbia. O fetiță căreia i s-a prezis un viitor strălucit în balet a pierit dintr-un motiv șocant.

Citește și: De ce refuză Hamas să-l elibereze pe cel mai tânăr ostatic, în vârstă de doar 10 luni? Micuțul Kfir Bibas a fost predat unui alt grup terorist. "Este tortură psihologică"   

Medicii cred că Stefanía Villamizar González, în vârstă de 10 ani, a murit din cauza bacteriei "Naegleria fowleri", transmite Marca.com.

Este vorba de un microb cunoscut și sub numele de „amiba care mănâncă creierul”.

Totul a început cu o durere de ureche

Stefanía Villamizar González, în vârstă de 10 ani, era în vacanță cu familia ei când a acuzat dureri ușoare de urechi, apoi febră și vărsături.

În doar câteva săptămâni, micuța balerină a murit din cauza a ceea ce experții cred că a fost Naegleria fowleri, cunoscută și sub numele de „amiba care mănâncă creierul”.

Acest parazit ucigaș trăiește în apă dulce și de obicei ucide 97% dintre victime, potrivit sursei citate.

Stefanía Villamizar González

Imagini emoționante de la înmormântarea micului înger Stefanía Villamizar González 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

balerina Stefanía Villamizar González 

Imagini emoționante de la înmormântarea micului înger Stefanía Villamizar González 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce este „amiba care mănâncă creierul”

Naegleria fowleri (cunoscută colocvial și ca „amiba care mănâncă creierul”) este o specie de amibă termofilă din genul Naegleria, încrengătura Percolozoa.

Este o specie monocelulalră care se hrănește cu bacterii, dar poate fi și patogenă, cauzând boala numită meningoencefalită primară amibiană.

Acest microorganism este întâlnit în ape dulci: în lacuri, râuri și ape termale. A fost descoperită în 1965 și a fost identificată pentru prima dată în Australia.

Rata mortalității este extrem de ridicată, în cazul infecției cu acest microorganism.

Sfârșit prematur pentru micuța balerină din Columbia

Micuța balerină locuia în Bucaramanga împreună cu familia, dar viața ei s-a încheiat pe neașteptate după ce a mers într-o călătorie de vacanță la Santa Marta.

Cum a decurs tragedia a povestit presei columbiene mama sa, Tatiana González.

Familia fetei crede că Stefania ar fi putut să se îmbolnăvească în momentul în care ea au fost cu toții într-o piscină din capitala Magdalena.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Totuși, după ce s-au întors în Bucaramanga și simptomele nu s-au ameliorat, a apărut o îngrijorare și mai mare în rândul familiei.

Minora nu a mai putut să-și facă activitățile de obișnuite și într-o zi a ajuns să facă convulsii în timp ce făcea duș.

După internarea de urgență, în câteva săptămâni totul s-a terminat în cel mai rău mod, la Clinica de Copii San Luis din capitala Santander.

amiba creierul balerină Columbia

Sfârșit prematur pentru micuța balerină din Columbia

[Sursa foto: Marca.com.co]

balerină Columbia

Sfârșit prematur pentru micuța balerină din Columbia

[Sursa foto: Marca.com.co]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si