Close sidebar
Close sidebar

Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște

Miel la cuptor în stil grecesc. Carnea de miel nu lipsește de pe masa de Paște. Vă prezentăm azi o rețetă inedită, în stil grecesc. Iată secretele!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Miel la cuptor. De ce ai nevoie:

    – O pulpă de miel de aprozimativ 2 kilograme

    – 4 căței de usturoi tăiați feliuțe

    – sare și piper, după gust

    – zeama de la o lămâie

    Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!

    – 100 grame de unt topit

    – o ceapă tocată mărunt

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

    – o cană de vin alb

    – o jumătate de cană de apă

    – 800 grame cartofi

    – 100 ml ulei de măsline

    Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

    Miel la cuptor. Cum se prepară:

    Pulpa de miel se crestează din loc în loc și apoi se împănează cu usturoă Frecați apoi carnea cu sare și piper.

    Se amestecă zeama de lămâie cu untul topit şi ungeţi apoi pulpa cu tot sosul rezultat.

    Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete

    Miel la cuptor.

    Puneţi pulpa într-o tavă şi adăugaţi ceapa, vinul şi apa. Dacă vi se pare prea puţină apă.

    Foarte important! Acoperiţi tava cu o folie de staniol și puneţi-o la cuptor pentru vreo 2 ore. Focul trebuie să fie mediu.

    Între timp, cartofii se călesc în uleiul de măsline.

    Citeste si: Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi

    Miel la cuptor. După ce au trecut două ore, scoateţi mielul din cuptor, adăugaţi cartofii şi uleiul de măsline şi daţi din nou la cuptor cam 60 – 90 de minute până când carnea se rumeneşte. Puteți să mai adăugați apă sau vin, dacă vi se pare că e uscat.

    Citeste si: Friptura de miel la tava. Cum pregatesti baitul pentru miel

    DIn 15 în 15 minute scoateți tava și stropiți carnea cu sosul din tavă.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI