In articol:
Miel la cuptor. De ce ai nevoie:
– O pulpă de miel de aprozimativ 2 kilograme
– 4 căței de usturoi tăiați feliuțe
– sare și piper, după gust
– zeama de la o lămâie
Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!
– 100 grame de unt topit
– o ceapă tocată mărunt
– o cană de vin alb
– o jumătate de cană de apă
– 800 grame cartofi
– 100 ml ulei de măsline
Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște
Miel la cuptor. Cum se prepară:
Se amestecă zeama de lămâie cu untul topit şi ungeţi apoi pulpa cu tot sosul rezultat.
Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete
Miel la cuptor.
Foarte important! Acoperiţi tava cu o folie de staniol și puneţi-o la cuptor pentru vreo 2 ore. Focul trebuie să fie mediu.
Între timp, cartofii se călesc în uleiul de măsline.
Citeste si: Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi
Miel la cuptor. După ce au trecut două ore, scoateţi mielul din cuptor, adăugaţi cartofii şi uleiul de măsline şi daţi din nou la cuptor cam 60 – 90 de minute până când carnea se rumeneşte. Puteți să mai adăugați apă sau vin, dacă vi se pare că e uscat.
Citeste si: Friptura de miel la tava. Cum pregatesti baitul pentru miel
DIn 15 în 15 minute scoateți tava și stropiți carnea cu sosul din tavă.