Miercurea Mare 2023. Miercurea Mare este o zi cu o importanță majoră pentru credinicioși. În Miercurea Mare s-a făcut pomenirea femeii păcătoase. Mai mult de atât, a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginți.

De asemenea, Miercurea Mare ne reamintește de momentul în care Maria Magdalena i-a spălat picioarele lui Iisus, cu lacrimile sale, drept căință. 

Miercurea Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Miercurea Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Miercurea Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

În Miercurea Mare se mai pot face treburi pe câmp. Din această zi se spune că bărbații trebuie să stea pe lângă case și să își ajute nevestele. 

O superstiție spune că în Miercurea Mare nu este bine să te superi pe nimeni, să înjuri sau să gândești lucruri necurate.

În această zi femeile nu au voie să toarcă și nici să țese. Este mare păcat să spălați astăzi.

Astăzi este ultima zi în care bărbații pot face munci pe câmp.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Vinerea Mare 2023. Se spală în această zi?

În Miercurea Mare, este recomandat ca femeile să termine curățenia de Paște. De asemenea, este ziua în care se recomandă să se spele ferestrele, pentru a pătrunde soarele în Joia Mare.

Rugăciunea care trebuie spusă în Miercurea Mare 2023

Miercurea Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Miercurea Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului.

Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci  şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi,  ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin!

Citește și: Miercurea Mare 2023. Se spală în această zi?

 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si