Close sidebar
Close sidebar

Mihai Covaliu este noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman. Fostul scrimer a invins-o la alegeri pe Gabriela Szabo

Fostul scrimer Mihai Covaliu a fost ales presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman cu 128 de voturi, la Adunarea Generala de marti, in timp ce contracandidata sa, Gabriela Szabo, a obtinut 68 de voturi. Fosta inotatoare Camelia Potec si fostul handbalist Alexandru Dedu au fost alesi vicepresedinti ai forului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Atat Mihai Covaliu cat si Gabriela Szabo au candidat pentru prima data la sefia forului.

Potec este presedintele Federatiei Romane de Natatie, iar Dedu, presedintele FR Handbal. Al treilea vicepresedinte al forului este Octavian Morariu, membru CIO.

La functia de vicepresedinte a mai candidat Sorin Babii. De asemenea, Nicu Vlad, care s-a aflat pe lista candidatilor, s-a retras din cursa inaintea alegerilor.

La alegerile de la Casa Olimpica au participat 102 membri.

Covaliu este al 17-lea presedinte din istoria de 102 ani a COSR.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a fost condus pana la 29 august de Alin Petrache, care a demisionat motivand insuccesul delegatiei Romaniei la JO de la Rio, unde s-au cucerit doar cinci medalii. Dupa demisia lui Alin Petrache, COSR a fost condus interimar de vicepresedintele Nicu Vlad, care este si presedinte al Federatiei Romane de Haltere.

Mihai Covaliu a implinit 39 de ani in 5 noiembrie si, din 2013, este presedintele FR Scrima, singura federatie care a obtinut, prin echipa feminina de spada, o medalie de aur la JO de la

Rio.

In cariera de sabrer, el a fost campion olimpic in 2000 si medaliat cu bronz in 2008, precum si campion mondial in 2005, respectiv campion european in 2006, avand alte opt medalii de argint si bronz in competitiile mondiale sau europene.

In prezent, in paralel cu sefia FR Scrima, Covaliu este si antrenorul lotului masculin de sabie al Romaniei, cu care a obtinut argintul la JO din 2012, precum si titlul mondial in 2009.

El si-a incheiat cariera sportiva in 2008, iar cinci ani mai tarziu a intrat in Hall of Fame-ul Federatiei Internationale de Scrima.

Sursa: news.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI