Close sidebar
Close sidebar

Mii de credinciosi au participat la ceremonia de proclamare a canonizarii Sfantului Cuvios Pafnutie – Parvu Zugravul la Manastirea Robaia

Duminica aceasta a avut loc proclamarea oficiala a canonizarii Sfantului Cuvios Pafnutie – Parvu Zugravul. Ceremonia s-a desfasurat la Manastirea Robaia din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, dupa oficierea Sfintei Liturghii.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Hotararea canonizarii Cuviosului Pafnutie a fost adoptata în cadrul sedinţei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane întrunit în perioada 4-5 iulie 2017, la Resedinţa Patriarhala, scrie basilica.ro.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Facand referire la viaţa pictorului, Patriarhul Daniel a evidenţiat ca i s-a zis 'Mutul' nu pentru ca era mut, ci pentru ca picta numai în stare de rugaciune a minţii sau a inimii si daca se întampla sa vorbeasca oprea lucrarea pana în ziua urmatoare. El a fost în atenţia noastra pentru canonizare nu doar pentru ca era un mare artist, ci în primul rand pentru ca era un rugator.

Pictorul Parvu Mutu, reprezentant de seama al stilului brancovenesc, a trait în perioada 1657-1735, fiind nascut în Campulung Muscel. Spre sfarsitul vieţii a fost tuns în monahism, primind numele de Pafnutie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI