“Intre 3.000 si 4.000 de migranti au fugit din tabara Moria”, a declarat pentru AFP o sursa din Politie, subliniind ca vântul puternic alimenteaza flacarile.

Ofiterul apropiat anchetei a precizata ca nu exista “nicio indoiala” privind faptul ca incendiul a fost provocat intentionat.

Circa 500 de migranti pareau sa se fi intors la Moria in cursul noptii de luni spre marti.

Aproximativ 150 de minori gazduiti in tabara au fost dusi intr-o alta, speciala pentru minori, informeaza News.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aceasta nu este prima data când apar incidente in tabara supraaglomerata, dar nu a fost nevoie niciodata pâna acum de o evacuare atât de ampla.

In prezent, pe insula Lesbos se afla 5.650 de refugiati si migranti, in conditiile in care capacitatea de cazare este de 3.500 de locuri, potrivit datelor publicate luni de Guvernul elen.

Majoritatea migrantilor din Lesbos au ramas blocati pe insula dupa intrarea in vigoare a acordului UE-Turcia, pe 20 martie.

Acesta prevede ca toti migrantii ajunsi pe insulele elene dupa aceasta data sa fie trimisi in Turcia, daca nu depun cerere de azil in UE sau daca cererea lor este respinsa. Procesarea unei cereri de azil poate dura luni de zile.

In prezent, in Grecia traiesc peste 60.000 de migranti si refugiati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si