Bacul care traversează Dunărea la Galați duce zilnic de pe un mal pe celălalt mii de oameni cu tot cu mașini. Ambarcațiunile sunt însă vechi și nesigure- arată un control fulger al autorităților.

Ce nereguli au găsit autoritățile

Una dintre platforme n-are protecție pentru pasageri, iar calea de acces e un adevărat pericol. Sistemul electric are mai multe improvizații, iar în caz de prim ajutor, clienții de pe ambarcațiune sunt îngrijiți cu produse medicale expirate.

Citeste si: Mesaje, urări şi felicitări de Sf. Constantin şi Elena 2022: Cel mai frumos mod de a spune La mulţi ani!

Cei care trec Dunărea cu Bacul pe la Galați plătesc 25 de lei de mașină și 2 lei per pasager, iar pentru vehiculele agabaritice se achită 65 de lei. Nu o dată ambarcațiunile ar fi circulat supra-încărcate:

Sorin Susanu, CRPC Galați: "În cazul unei situații de incendiu este imposibil să deschizi ușa pentru a coborî din mașină."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noul șef al ANAF pune tunurile pe "marea evaziune fiscală". "Trebuie să acţionăm ferm pentru recuperarea creanţelor", spune Lucian Heiuș

Reprezentanții societății de transport fluvial au refuzat să ofere un punct de vedere.

Amendă de 15.000 de lei

Pe site-ul companiei găsim însă informații care înfățișează o cu totul altă realitate – văzută, cel mai probabil, doar de ei.

Aceștia se laudă cu două feriboturi cu o capacitate de 300 de tone pe care încap 58 de mașini și 300 de pasageri, dar și un bac mai mic de 25 de tone, care poate transporta până la 10 autoturisme și 40 de pasageri.

Citeste si: Anunț ANM de ultim moment: fenomene extreme în țară. Europa este lovită de vreme rea

De asemenea vorbesc și despre platforme modernizate pentru îmbarcare pe ambele maluri, dar și despre o rampă modernă pentru lansarea ambarcațiunilor de agrement sau utilitare.

Societatea a anunțat că de la 1 iunie se vor face traversări pe timp de noapte și tot de la aceeași dată sunt anunțate și majorări ale tarifelor. 

Citeste si: Un incendiu violent a avut loc la fostul Combinat de Cauciuc Sintetic şi Produse Petrochimice din Bacău

Comisarii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului au decis să să suspende unul dintre bacuri până la remedierea deficiențelor și să amendeze operatorul de transport cu 15 000 de lei.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si