Sfantul parinte a fost frate cu Sfantul Vasile cel Mare si a stralucit prin cunostinta filozofiei si prin ravna pentru credinta ortodoxa. In consecinta a fost si aparator al Bisericii lui Hristos.

Mergand la Constantinopol, impreuna cu cei care se adunau la Sinodul al doilea Ecumenic, a luptat impotriva ereziilor pagane. Grigorie s-a dovedit aparator neintrecut al dreptei credinte, biruind pe potrivnici prin puterea cuvintelor sale si prin dovezi din Sfanta Scriptura.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Grigorie strabatuse toata stiinta filozofica si a bunei vietuiri si de aceea avea putere cu aceste doua arme. Pastorindu-si turma cu intelepciune si cu evlavie si, ajungand la batranete frumoasa, a adormit si s-a mutat la Domnul. Ca infatisare Grigorie era intru totul asemanator fratelui sau Vasile, in afara parului carunt, si avea o fata putin mai vesela decat a acestuia.

 

Sursa: Wowbiz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si