Close sidebar
Close sidebar

Mii de romani isi serbeaza astazi ziua onomastica! Iata ce este interzis sa faci azi, in zi de mare sarbatoare pentru toti crestinii!

Pe data de 10, la numai cateva zile dupa Boboteaza si Sfantul Ioan, se face pomenirea intre sfinti parintelui nostru Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sfantul parinte a fost frate cu Sfantul Vasile cel Mare si a stralucit prin cunostinta filozofiei si prin ravna pentru credinta ortodoxa. In consecinta a fost si aparator al Bisericii lui Hristos.

Mergand la Constantinopol, impreuna cu cei care se adunau la Sinodul al doilea Ecumenic, a luptat impotriva ereziilor pagane. Grigorie s-a dovedit aparator neintrecut al dreptei credinte, biruind pe potrivnici prin puterea cuvintelor sale si prin dovezi din Sfanta Scriptura.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Grigorie strabatuse toata stiinta filozofica si a bunei vietuiri si de aceea avea putere cu aceste doua arme. Pastorindu-si turma cu intelepciune si cu evlavie si, ajungand la batranete frumoasa, a adormit si s-a mutat la Domnul. Ca infatisare Grigorie era intru totul asemanator fratelui sau Vasile, in afara parului carunt, si avea o fata putin mai vesela decat a acestuia.

 

Sursa: Wowbiz

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI