Oficialii din Ucraina au anunțat cel puțin 70 de soldați uciși în urma unui atac de artilerie al trupelor rusești asupra bazei militare, relatează BBC.

Atacul a avut loc în Ohtîrca, în regiunea Sumî, aflată în prezent sub dominația forțelor ruse. 

Clădire de patru etaje bombardată

Dmytro Zhyvytskyy a postat pe Telegram mai multe fotografii cu o clădire de patru etaje care a fost bombardată de armata rusă și cu echipele de salvare care caută supraviețuitori în urma bombardamentelor. 

Citeste si: Război în Ucraina: Ce e mai rău abia urmează, avertizează un senator american

 

Parlamentul Ucrainei a postat pe Twitter un omagiu adus millitarilor: „Glorie eternă eroilor Ucrainei”. În postare este precizat că soldații ucraineni au fost uciși cu rachete Grad.

Armata rusă încearcă să taie alimentarea cu energie electrică în mai multe orașe din Ucraina

Bombardamentele au avut loc și noaptea trecută în Harkov și Kiev, iar rușii au o nouă tactică în care doresc să taie alimentarea cu energie din orașele pe care nu a reușit să le cucerească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bombardamentele au continuat în mai multe zone din Ucraina, printre care Harkov și Kiev. Ucrainenii semnalează că rușii au atentat asupra centralei electrice de la NE de oraș.

Aceste acțiuni sunt corelate cu mai multe tentative de întrerupere a curentului electric.

Primarul orașului Kupeansk, cercetat pentru trădare

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat luni că  primarul orașului Kupeansk, o localitate aflată în provincia Harkiv unde se duc lupte grele încă de joia trecută, este cercetat sub suspiciunea de trădare după ce și-a predat orașul rușilor.

Citeste si: Primii militari francezi au ajuns în România. Soldații au fost transportați cu un avion vopsit în culorile Ucrainei

Venediktova a scris luni pe Facebook că parchetul regional din Harkiv a deschis o anchetă în legătură cu acțiunile primarului Ghenadi Mazehora, acesta fiind suspectat de încălcarea integrității teritoriale al Ucrainei de către un reprezentant al puterii și trădare.

Aproximativ 100 de vehicule militare rusești au fost distruse

Agenția de presă ucraineană UNIAN a raportat că armata ucraineană din Sumy a reușit să distrugă aproximativ 100 de vehicule militare rusești. Primarul orașului Harkov a declarat că nouă persoane au fost ucise și alte 37 rănite.

Citeste si: Ungaria nu va permite trecerea armelor pentru Ucraina pe teritoriul său

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Bombardamentele au continuat și în timpul negocierilor avute în cursul zilei de luni. Au fost cele mai puternice bombardamente de când a început asediul Ucrainein. Atacul cu  rachete din Kiev  a venit la scurt timp după încheierea negocierilor ruso-ucrainene. 

Potrivit guvernului ucrainean, numărul deceselor civile de până acum se ridică la peste 150. Luni, 28 februarie 2022, puțin după ora 18:30, în capitala ucraineană era în desfășurare un atac cu rachete.

Citeste si: Criza din Ucraina afectează prețurile carburanților în România. Litrul de benzină a depășit pragul de 7 lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si