„Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmați, în zilele următoare, de celelalte forțe și mijloace”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Citeste si: Kiev este sub asediu după încheierea negocierilor ruso-ucrainene. Sunt cele mai puternice bombardamente de până acum

Franţa a informat că va reloca un batalion format din 500 de militari în România, în cadrul forței NATO, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, a precizat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a declarat şeful de stat-major.

500 de soldați francezi sunt așteptați în România

Franţa a hotărât trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianței Nord-Atlantice, în contextul acțiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, anunță Statul Major al armatei franceze.

Soldații vor avea tancuri și alte vehicule blindate.

Citeste si: Criza din Ucraina afectează prețurile carburanților în România. Litrul de benzină a depășit pragul de 7 lei

Mai mult, șeful Statului Major al armatei franceze a precizat că Franța va trimite 200-250 de militari și în Estonia, pentru consolidarea apărării țărilor baltice.

În plus, Franța va participa cu avioane de vânătoare Rafale și aeronave de realimentare la misiuni de monitorizare în spațiul aerian al Uniunii Europene, relatează  Mediafax.

Citeste si: VIDEO| Bilanțul victimelor de la Harkov după bombardamentele rusești. O rachetă a lovit un apartament, un elicopter rus a fost doborât


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si