O studentă la o universitate veterinară din Brazilia a început o strângere de fonduri în Elveția pentru putea să apeleze la moartea asistată.

Citește și: "Din cauza ei s-a spânzurat" Un bărbat din Iași s-a sinucis după ce a fost părăsit de soție. Cadavrul i-a fost găsit de unul dintre copii

Carolina Arruda, în vârstă de 27 de ani, care locuiește în orașul brazilian Bambui, suferă de o boală rară care nu poate fi vindecată.

Tânăra are o fetiță de 10 ani, dar a luat decizia dificilă de a-și pune capăt vieții prin moarte asistată, deoarece suferă de o afecțiune incurabilă și dureroasă, denumită nevralgie de trigemen bilateral. 

Durerile insuportabile ale Carolinei, motivul pentru sinuciderea asistată

Nevralgia de trigemen este o afecțiune neurologică rară care provoacă explozii intense de durere severă la nivelul feței.

Durerea este cauzată de presiunea asupra nervului trigemen aproape de locul unde acesta intră în trunchiul cerebral.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Nici măcar combinația de morfină, analgezice și canabidiol nu a reușit să oprească suferința care a durat mai bine de zece ani.

"Imaginați-vă o durere care te împiedică să vorbești, să zâmbești, să mănânci. Sunt cele mai simple lucruri la care această durere mă împiedică să le fac și mă dezactivează într-un mod pe care nu-l pot descrie”, a spus studentul pentru CNN.

"Sunt momente în care tot ce pot face este să mă întind și să mă ghemuiesc într-un colț și să aștept ca această durere să dispară, dar nu dispare niciodată cu adevărat.

Trăiesc cu această durere 24 de ore pe zi.”

Durerea facială este declanșată de vorbit, mestecat, băut, periaj pe dinți și chiar și o adiere ușoară poate fi declanșatorul unei torturi care nu trece ușor.

Studenta din Brazilia apelează la sinuciderea asistată în Elveția

Studenta din Brazilia apelează la sinuciderea asistată în Elveția


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si