În curând românii vor avea parte de mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie pe anul 2023! Toți românii așteaptă cu sufletul la gură vacanța care are loc în fiecare an cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, care are loc pe 30 noiembrie și a Zilei Naționale a României, care are loc pe data de 1 decembrie.

Mini-vacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie 2023 se apropie

Anul acesta, ziua de 30 noiembrie pică într-o zi de joi, urmată de 1 decembrie, care va fi într-o zi de vineri. Apoi, urmează weekend-ul. Cele două zile de sărbătoare sunt lipite de finalul de săptămână, astfel încât românii vor avea la dispoziție patru zile întregi în care să se distreze în cele mai frumoase locuri din țară, dar și de peste hotare!

Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere legale, astfel că angajații români care vor munci în aceste două zile vor beneficia de o răsplată în zile libere (două la număr în acest caz), ce vor fi acordate în următoarele 30 de zile de către angajator. În cazul în care românii vor lucra în doar una dintre cele două zile libere, atunci răsplata va fi de doar o zi liberă.

Citește și: VIDEO- Maramureș și Valea Prahovei, cele mai căutate destinații turistice pentru sărbători. 65% dintre români vor petrece noaptea dintre ani la cabană

Cinci idei de destinații din România pentru mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023

În rândurile care urmează v-am pregătit o listă cu cinci destinații din România perfecte pentru mini-vacanța care urmează!

1. Târgul de Crăciun din București

Odată cu mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023, târgurile de Crăciun din întreaga țară își deschid porțile. Târgul de Crăciun din București este nelipsit și, ca în fiecare an, va primi mii de români pentru a se bucura de preparatele tradiționale și de băuturile specifice sezonului rece în care deja

ne aflăm.

În acest an, târgul de Crăciun din București se va desfășura în perioada 30 noiembrie- 26 decembrie 2023 și va fi organizat de Primăria Municipiului București prin CREART, în Piața Constituției, potrivit primarului Capitalei, Nicușor Dan. Anul acesta va fi cea de-a XVI-a ediție a faimosului târg de Crăciun!

Mai multe detalii despre acest eveniment vor fi disponibile în perioada următoare.

Minivacanță Sfantul Andrei - 1 Decembrie 2023

Târgurile de Crăciun sunt o opțiune bună pentru minivacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie 2023 

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citește și: Pe ce dată începe vacanța de iarnă pentru elevi în anul școlar 2023-2024?

2. Târgul de Crăciun din Brașov

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Târgul de Crăciun din Brașov din acest an își va deschide porțile la data de 30 noiembrie 2023 și va rămâne deschis până pe 7 ianuarie 2024. 

În prima zi a evenimentului se va aprinde iluminatul festiv din oraș, alături de un spectacol ca în povești, pentru ca atât turiștii, cât și locuitorii orașului Brașov să intre în spiritul sărbătorilor așa cum se cuvine!

Cei care aleg să își petreacă mini-vacanța în Brașov, în special la târgul de Crăciun, vor putea găsi suveniruri frumoase, produse alimentare, produse meșteșugărești și artizanale, precum și produse alimentare preparate chiar

sub ochii privitorului!

Pe lângă tradiționalul târg de Crăciun, în Brașov turiștii vor putea vizita și obiectivele turistice precum Turnul Alb, Biserica Neagră, Strada Sforii, Prima Școală Românească, Grădina Zoologică și multe altele.

3. Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara va fi organizat în acest an în Piața Victoriei, în perioada 26 noiembrie 2023- 7 ianuarie 2024. Aici, turiștii se vor putea bucura de o atmosferă caldă și de luminițele festive alături de ornamentele atent selecționate specifice sărbătorilor de iarnă. De asemenea, vor fi și concerte în aer liber, iar cei gurmanzi vor avea de ales dintr-o varietate de preparate tradiționale și vinuri.

Pe lângă cele menționate, de la târgul de Crăciun din Timișoara românii pot achiziționa cozonaci, kurtos, langoși, dulcețuri de casă, plăcinte, prăjituri și siropuri delicioase.

Românii pot vizita, de asemenea, atracțiile turistice ale orașului Timișoara, cum ar fi: Statuia Sfânta Treime, Castelul Huniade și Catedrala Metropolitană „Trei Ierarhi”.

Citește și: VIDEO- Destinații exotice pentru sărbătorile de iarnă. Asutralia și Noua Zeelandă se numără printre preferințele românilor

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Minivacanță Sfantul Andrei - 1 Decembrie 2023

Cu ocazia minivacanței de Sf. Andrei, românii vor putea gusta cele mai bune preparate tradiționale românești

[Sursa foto: wowbiz.ro]

4. Sibiu

Sibiu este un oraș plin de istorie și farmec, iar asta îl face o destinație perfectă pentru mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023. Străzile pietruite și clădirile vechi, alături de arhitectura splendidă, îi vor face pe românii care vor alege acest oraș ca destinație de vacanță să se simtă ca în povești!

Românii pot explora Piața Mare și Piața Mică, unde se regăsesc numeroase restaurante tradiționale cu preparate delicioase.

Cei care ajung în acest oraș trebuie să treacă pe lista obiectivelor de vizitat Cetatea Sibiu și Muzel Brukenthal și, pentru că se apropie și Crăciunul, târgul de Crăciun va fi și el deschis în perioada 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024.

5. Sinaia

Sinaia este o destinație turistică splendidă pentru mini-vacanța de Sfântul Andrei- 1 Decembrie 2023.

Acest oraș este renumit pentru frumusețea lui incontestabilă, dar și pentru faimosul Castel Peleș. În această perioadă românii pot vizita Castelul Peleș și se pot plimba prin Grădina Regală pentru a admira peisajele montane incredibile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si