Close sidebar
Close sidebar

Ministerul de Interne a gasit pe listele persoanelor cu drept de vot 1563 de persoane decedate

Apropierea alegerilor a declansat o multime de controale din partea autoritatilor la registrul national de evidenta populatiei.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Ziarul Adevarul scrie ca Ministerul de Interne face verificări în Registrul naţional de evidenţa populaţiei înainte de alegerile din 5 iunie, prima etapă fiind verificarea persoanelor care ar avea peste 100 de ani si care se regasesc pe listele persoanelor cu drept de vot. Astfel. s-a constatat că 1.563 au murit. Datele de referinţă au fost comunicate Autorităţii Electorale Permanente, astfel încât aceste persoane nu vor mai fi prezente pe listele electorale, anunţă MAI.

"În acelaşi context, serviciile publice comunitare de evidenţa persoanelor continuă verificările privind alte 1.014 persoane cu vârsta de peste 100 de ani despre care, deşi nu au fost obţinute acte care să certifice decesul, există informaţii că au încetat din viaţă, respectiv nu se mai află la domiciliu şi nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiaţi care să cunoască situaţia acestora", se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Interne, citat de adevarul.ro.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI