Close sidebar
Close sidebar

Ministerul Mediului din Romania propune impuscarea a 1691 de animale salbatice. Sunt vizati 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice

Ministerul Mediului are in dezbatere un ordin ministerial conform caruia ar trebui sa se stabileasca cotele pentru impuscarea mai multor animale salbatice.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ordinul este in dezbatere publica pana vineri, 30 septembrie si daca va trece mai departe ar urma sa se propuna cotele de vanatoare pentru animalele salbatice care au facut pagube in natura.

Ordinul propune impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi, 68 de rasi si 474 de pisici salbatice. Aceste cote s-au propus conform  unui colectiv al facultatii Transilvania Brasov si ele par a fi realiste doar pentru usi si lupi, animale care au provocat pagube insemnate, nu si pentru pisicile salbatice pentru ca nu exista inregistrate pagube cauzate de aceasta specie.

Pagubele notate in studiu sunt de 66.779 de lei in cazul lupului si 783.018 lei in cazul ursului, in schimb in dreptul pisicii salbatice si ras nefiind inregistrate pagube.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La nivel european ursul, lupul, rasul si pisica salbatica sunt protejate prin lege, dar aceasta prevedere poate fi derogata daca se prezinta metode alternative de limitare a pagubelor si abia apoi se da "verde" la vanatoare.

MAI MULTE DETALII DESPE ACEST CAZ POTI SA CITESTI AICI

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI