Acesta a declarat că există riscul compromiterii culturilor de toamnă și vor fi consecințe în lanț asupra prețurilor.

Citeste si: Ciolacu: Consiliul Fiscal vorbeşte despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB

„Peste această criza determinată de pandemia coronavirusului se suprapune și o secetă pedologică cumplită și extremă, cum nu a mai fost în ultimii mulți ani.

Deficitul este foarte mare în zona Moldovei și a Dobrogei. De aceea, există un pericol să fie compromise culturile de toamnă într-un procent destul de mare”, a declarat ministrul Agriculturii, la Digi 24.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fermierii care înregistrează pierderi vor fi despăgubiți, comitetele locale pentru situații de urgență având obligația de a evalua dimensiunea pierderilor, pentru a nu se produce inechități în acordarea despăgubirilor.

Citeste si: 34 de ani de la catastrofa de la Cernobîl. S-ar putea repeta dezastrul nuclear?

„Estimăm o pierdere a producției de până la 50%, ceea ce ar acoperi necesarul de consum pentru aceste produse.

Sigur că vor fi consecințe în lanț asupra prețurilor. Depinde și de cât de va dura această criză, pentru că deocamdată avem stocuri foarte mari de produse de bază la producători- stocuri de lapte și produse lactate, de ouă, carne de pasăre, de vită, de carne de oaie, legume. Ne confruntăm acum cu o altă problemă foarte mare- aceste stocuri de produse. Căutăm soluții pentru a încuraja procesatorii să stocheze privat și în toamnă, când vom avea nevoie de aceste stocuri, să le putem folosi”, a adăugat ministrul Agriculturii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si