Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a scris pe pagina sa de Facebook o postare în care a anunțat că a fost prin supermarket-uri pentru a analiza prețurile din acest moment.

Ce alimente se mai ieftinesc în preajma sărbătorilor?

Acesta a anunțat și că unele produse se vor ieftini chiar înainte de sărbătorile de iarnă pentru ca toți românii să-ți permită să facă cumpărături.

”Zi de cumpărături și de o scurtă analiză a prețurilor din supermarket-uri! Observi ușor etichetele colorate care îți arată vechiul și noul preț, iar la final, ai plătit mai puțin! Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse românești mai ieftine!”, a scris Florin Barbu.

Drojdia și cozonacul sunt mai ieftine.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Răsturnare de situație după limitarea plăților cash. Premierul critică "lăcomia băncilor". "Este intolerabil", spune Marcel Ciolacu

Adaosul comercial, limitat cu 5% pentru unele produse

De asemenea, Ministrul Agriculturii a făcut precizări în ceea ce privește ordonanța prelungirii adaosului comercial. Acesta a anunțat și în luna octombrie că această măsură a avut efectele dorite, și anume va stopat creșterea prețurilor alimentelor.

Această plafonare va avea loc până la finalul lunii ianuarie 2024. Printre alimentele care vor beneficia de ieftiniri se numără și orezul, bulionul, margarina, brânza telemea, smântâna, varza murată sau usturoiul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Ordonanța privind prelungirea adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarket-urilor care au înțeles și au fost alături in demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici! Le mulțumesc, încă o dată, tuturor!”, a mai adăugat Florin Barbu în postarea de pe Facebook.

Adaosul comercial la carne va fi limitat cu 5%.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Perioada de plafonare a prețurilor alimentelor esențiale s-a prelungit încă trei luni. Care sunt noile produse cu prețuri reduse

Conform Ordonanței de Urgență, cota de adaos comercial practicată de procesator poate fi de maximum 20% față de costul de producție al produsului, iar cea practicată de comerciant a vânzarea cu amănuntul și cash&carry poate fi de maximum 20% față de prețul de achiziție.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Și premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va limita la 5% adaosul comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui şi carne de vită, produse care nu sunt procesate în România. 

„Acest Guvern nu poate susţine practica speculativă a unora de a importa ieftin şi a vinde scump, profitând de faptul că acel produs este necesar traiului de zi cu zi al oricărei familii”, a spus Marcel Ciolacu în luna octombrie înainte de ședința de Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si