Carmen Dan: "Am gasit un dispozitiv care se pare ca este un dispozitiv de inregistrare audio. Se pare ca este un dispozitiv de inregistrare."

"Este usor cusuta cu ata alba povestea asta".

Era putin dupa orele 21 cand ministrul de Interne facea din nou un anunt bomba. Dupa ce a devenit primul Ministru de Interne care se plange ca a fost santajat, acum sustine ca e primul spionat.

A descoperit in propria casa un microfon bine ascuns intr-o priza.

Carmen Dan: "Vorbim de identificarea unui dispozitiv de inregistare in spatiu privat, spatiu in care e important de precizat ca nu se vehiculeaza informatii clasificate."

Cu alte cuvinte, cineva ar fi vrut sa asculte orice vorbeste sefa de la Interne in locuinta pentru care plateste chirie. Imediat, o echipa de specialisti, inclusiv de la SRI, s-a deplasat la adresa, iar "suspectul" electronic a fost ridicat.

Carmen Dan: "Mi s-a comunicat ca s-a inregistrat un dosar penal pentru violare de domiciliu si violarea vietii private."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Nu a fost, insa, singura surpriza la ceas de seara. Dupa o analiza succinta, expertii s-au pronuntat:

Mihai Belu, detectiv particular: "Nici macar intr-un privat mai serios nu cred ca s-ar fi utilizat asa ceva."

Ce vrea acest detectiv particular sa spuna este ca aparatul in sine poate fi cumparat de oricine, de pe Internet, la un pret de maximum 150 de lei.

Nici modalitatea prin care ministrul a descoperit microfonul nu e tocmai limpede, sustine omul, care lucreaza cu astfel de dispozitive in fiecare zi.

Mihai Belu, detectiv particular: "Este usor cusuta cu ata alba povestea asta cu a cazut fata telefonului, montam o priza."  "Nu exclud, insa, nici posibilitatea unei, stiu eu, rafuieli in interiorul Ministerului de Interne."

Si Marian Vanghelie, fostul coleg de partid al lui Carmen Dan, a sustinut ca cineva i-a intrat in casa, probabil ca sa-i monteze microfoane.

Marian Vanghelie: "Mi-am dat seama ca imi verificasera casa si-atunci, ca sa fac o gluma, le zic: dom'le, nu va mai chinuiti cu microfoane la plecare, ca eu vorbesc in subsol. Dar eu n-aveam subsol la casa."

Presa a asteptat o zi intreaga explicatii de la Carmen Dan.

"Sunt orele pranzului, dar ministrul de interne nu a venit la minister. Cu toate acestea, Carmen Dan va fi prezenta maine, la parada de 1 Decembrie. Si, poate ca pana atunci va fi gata si raportul expertilor, care trebuie sa stabileasca daca dispozitvul este unul profesional sau mai degraba unul folosit in cadrul unor certuri conjugale."

In locuinta cu pricina a locuit anterior lui Carmen Dan atasatul comercial al Statelor Unite., iar specialistii nu exclud posibilitatea ca dispozitivul sa fi fost montat inca din acea vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si