Sorin Cîmpeanu anunţă că la începutul săptămânii viitoare vor fi încheiate contractele subsecvente pentru trei tranşe de teste rapide din salivă folosite pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Vineri seară vor fi anunţate firmele care vor livra loturile doi şi trei 

„Luni se vor încheia contractele subsecvente pentru lotul 1, marţi se vor încheia contractele subsecvente pentru loturile 2 şi 3.

Urmează perioada legală de depunere a scrisorilor de garanţie, o perioadă de la care nu se poate face rabat, astea sunt procedurile de achiziţie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a dat asigurări că în 24 de ore de la recepţionarea testelor rapide acestea vor fi distribuite în teritoriu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sindicatele din învățământ și elevii au reacționat dur după anunțul privind redeschiderea școlilor

Testarea se va face de două ori pe săptămână

„Vom vedea procedura care va fi elaborată de către Ministerul Sănătăţii. Până la obligativitate, sunt convins că sunt teste uşor de administrat, care nu vor mai fi respinse de către părinţi, nu vor mai fi respinse de către elevi”, a răspuns ministrul.

Citeste si: Octavian Jurma este de părere că revenirea în școli creează riscul real să vedem copii şi în spitale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si