Ministrul Virgil Popescu a declarat miercuri seara, într-o intervenție la un post TV, că acele companii de distribuție de energie care trec estimări ale consumului foarte mari îi obligă pe oameni să plătească în avans facturi foarte mari.

" Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari.

Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare. Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor ”, a declarat, miercuri seară, ministrul Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu prețul facturilor de energie electrică

Ministrul Energiei: Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva

Ministrul Energiei le-a solicitat public autorității de reglementare din domeniu, ANRE, şi Protecției consumatorilor, ANPC, să intervină în privința facturilor estimate și să dea amenzi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

”Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică", a mai spus Virgil Popescu la B1.

Citeste si: Când începe noul an chinezesc și care vor fi următoarele zodii norocoase

Ordin ANRE pentru prețurile la curentul electric

Românii vor plăti aceleași prețuri mari și în luna ianuarie pentru energia electrică, urmând ca factura să fie regularizată ulterior de furnizori. Ordinul ANRE, care prevede că fiecare consumator casnic va beneficia de cea mai mică ofertă din zona respectivă, a intrat în vigoare după perioada de facturare.

Preţul de serviciu universal pentru electricitate s-a păstrat în luna ianuarie, au declarat surse din sectorul energetic pentru Agerpres. Ordinul ANRE nr. 5/2021, care prevede că energia va fi facturată la cea mai mică ofertă a furnizorului din zona respectivă, a intrat în vigoare după perioada de facturare.

Preţul de serviciu universal este mai mare cu 13-26%  decât preţul reglementat până la 31 decembrie 2020.

Potrivit ordinului ANRE nr. 5/2021, publicat în Monitorul Oficial pe 20 ianuarie, clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si