Claudia Costandiș, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Ministrul Finanțelor, sfaturi cum să cheltuim smart

„Vom primi câteva sfaturi financiare de bază chiar de la ministrul de Finanțe. În primul rând, care sunt cele mai des întâlnite greșeli financiare pe care le fac românii din punctul dumneavoastră de vedere?”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Acum, dacă discutăm de greșeli financiare și de felul în care fiecare facem astfel de greșeli când nu ne socotim bine câștigul pe care îl avem.

De asemenea, când facem anumite categorii de cheltuieli și vrem să împrumutăm poate pe termen lung și să ne cumpărăm, spre exemplu, o mașină și facem un împrumut pe 15 ani, deși mașina poate nu funcționează decât 5-10 ani. Și în acest context nu avem un randament foarte bun pentru banii pe care i-am investit, bunul dispare între timp, trebuie să-ți cumperi altă mașină și în felul acesta nu ai o socoteală prea bună pentru banii pe care i-ai investit.”

Claudia Costandiș, reporter Kanal D: „Acum că ne apropiem de sezonul rece, ce sfaturi le dați românilor pentru a trece cu bine peste facturile de iarnă, dar pentru a rămâne și cu bani în buzunar?”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Să investească cât mai mult, dar înainte de a veni iarna peste noi să investească cât mai mult în eficiența energetică. Decât iarna să ai prețuri sau să plătești mult la Asociația de Proprietari mai bine îți schimbi geamurile, pui geamuri termopan, îți faci izolație termică a clădirii și la blocurile de locuințe e de preferat ca toți să fie de acord să își facă reabilitarea termică a locuinței.

Oamenii de la țară sunt poate cei mai afectați Pe timpul iernii și aici aceste investiții n-ar trebui să fi lăsate deoparte și neglijate de către oamenI.”

Claudia Costandiș, reporter Kanal D:  „În încheiere aș vrea să le dați românilor 3 sfaturi de bază pentru banii lor pe care le aplicați și dumneavoastră.”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Primul lucru, să fie atenți pe ce cheltuie banii. Al doilea lucru, să fie atenți unde își plasează banii, să aibă rezerve pentru viața de zi cu zi. Aceste rezerve chiar dacă să zicem că le păstrăm fie sub formă de depozite bancare sau fiecare cum își face socoteala, totuși, aceste rezerve sunt foarte importante pentru confortul nostru psihic, pentru că trăim într-o lume a competiției în care poți rămâne fără loc de muncă de pe o zi pe alta, poți falimenta dacă ai o afacere și rezervele întotdeauna te asigură ca în perioadele în care ai greutăți se pot trece cu bine peste el.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si