Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca taxa care va inlocui timbrul de mediu va intra in vigoare in luna martie 2018, insa nu a precizat care va fi noua formula de calcul.

"Bugetul AFM va fi aprobat undeva in martie — aprilie, anul viitor. Sper ca, pana atunci, sa avem o inlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea sa fie diminuata.

Nu stiu cum va iesi forma finala a acestei penalitati pentru masinile care vor polua si sper ca, in martie anul viitor, inainte ca bugetul de venituri si cheltuieli al AFM sa fie aprobat, sa avem si o forma finala. Principiul va fi acelasi, adica 'Poluatorul plateste!", citeaza Adevarul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In Romania, taxa auto a fost introdusa pentru prima data in 2007, fiind modificata anual.

Este posibil ca taxa auto 2018 sa fie introdusa sub forma unui impozit suplimentar. Nu se va mai aplica timbrul de mediu la achizitionarea masinii, ci va fi platita de toti posesorii de vehicule, in functie de norma Euro si de cantitatea de CO2 pe care o elimina in atmosfera, potrivit Realitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si